Juvelskrinet (cd-bok)
Fler böcker inom
Format
CD-bok
Språk
Svenska
Serie
Homandeckare (del 42)
Inläsare
Tomas Bolme
Utgivningsdatum
2014-04-24
Förlag
Bonnier Audio
Dimensioner
130 x 130 x 30 mm
Vikt
252 g
SAB
Hc
ISBN
9789174332339
Juvelskrinet (cd-bok)

Juvelskrinet

(8 röster)  |  Läs 2 recensioner
CD-bok Svenska, 2014-04-24

Slutsåld

Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Juvelskrinet är den 42:a Homandeckaren av genrens mästare Jan Mårtenson! "Bingo", sa Erik. "Bolin. Tsarens hovjuvelerare." Johan Kristian Homan, den stillsamme antikhandlaren i Gamla stan, har bett sin kollega Eric Gustafsson att värdera ett magnifikt smycke som hans flickvän Francine har ärvt. Hon har också dokument som hävdar att andra smycken från det ryska imperiet gömdes i ett palats i Sankt Petersburg under revolutionen. Homan blir inbjuden till ett jubileum i sin gamla skola, med anor från 1300-talet och där Olaus Petri en gång var elev. Bland hans klasskamrater finns Leif Carlson, som utgjorde ett problem både för sig själv och för skolan, men som numera är framgångsrik affärsman i Ryssland och handlar med olja och naturgas. Han sitter dessutom på viktig, hemlig information om Rysslands energipolitik som kan få stora konsekvenser för omvärlden. Men han har problem. Han anklagas för förskingring, och vädjar till Homan om hjälp för att komma undan ett dödshot. Så försvinner Leif Carlson spårlöst. Sista gången någon såg honom var han ombord på flickvännen Ludmillas lyxyacht Red Lady. Motvilligt dras Homan in i en härva av mord, korruption och rysk maffia som sträcker sig från dagens Stockholm till den epok då oskattbara föremål skapades av världens skickligaste juvelerare för det kejserliga palatset i Sankt Petersburg. Och han får hårdhänt lära sig att den som inte ger sig in i leken inte heller behöver dra sig ur ... Juvelskrinet är en annorlunda kriminalroman med dramatiska intriger kopplade till kulturhistoriska dimensioner från en svunnen värld.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Juvelskrinet. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. som vanligt pinsam
    JanUrban (Skärholmen), 30 juni 2014

    Missar aldrig en ny Homan bok. Som vanligt blir man inte besviken. Plattityder och ovidkommande utdrsg ur årets händelser i pressen. Som vanligt misslyckas Mårtensson med att få dialog och åsikter vara andra än en 70-årings även om det påstås att Homan är ca 40.(20 år efter studentexamen. Men ändå jag måste läsa varje år.

  2. Juvelskrinet är en juvel.
    Åsa Irene Leek, 14 maj 2014

    Vad jag har väntat på denna den senaste romanen i Homanserien. Jag läser och njuter. Välskriven som de övriga romanerna av denne förträffliga författare. Att som närking få följa med till den gamla prästgården i Viby och till Carro i Örebro, gör inte romanen sämre, tvärtom. Det finns två författare inom deckarvärlden som jag läser allt av, Jan Mårtenson och Håkan Nesser. Båda närkingar och välskrivande. Mycket läsvärd roman som jag rekommenderar. Juvelskrinet.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan Mårtenson