Det måste finnas en väg ut ur det här samhället (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
376
Utgivningsdatum
2012-05-11
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174410396
Det måste finnas en väg ut ur det här samhället (e-bok)

Det måste finnas en väg ut ur det här samhället E-bok

(2 röster)
E-bok,  Svenska, 2012-05-11
35
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Vad innebär det idag att kalla sig »vänster«? Och vad har vänsterrörelsen för lösningar på de globala kriser vi står inför? I Det måste finnas en väg ut ur det här samhället skriver Göran Greider personligt om de senaste trettio årens förändringar i den svenska tidsandan. Han väver samman tillbakablickar på sin egen politiska utveckling med funderingar kring hur vänsterns position förändrats sedan början av åttiotalet. Hur kommer det sig att kritiken mot den förhärskande marknadsliberalismen försvagas samtidigt som klassklyftorna i själva verket förvärras och fördjupas? Vad hände med alla radikala tankar kring hur samhället skulle förändras?
Göran Greider rör sig på ett typiskt greiderskt sätt fritt över områden som omfattar ekonomi, politik, litteratur och kulturhistoria. Han ger svar, provisoriska och sökande, som går bortom de ytligare politiska och ideologiska vindkasten; han är kritisk mot den vänster som givit upp klassanalysen men också mot dem som i sina utopier inte vill ha med marknadsmekanismen att göra. Han menar att de båda kriserna bara kan lösas på ett sätt genom att jämlikhetstanken får en renässans.
Det måste finnas en väg ut ur det här samhället är ett försök att orientera sig i en värld där två sammanfallande kriser omsluter planeten: den ekonomiska och den ekologiska. Det är en ärlig, självutlämnande uppgörelse med vänstern och en begåvad plädering om varför vänstern egentligen har svaren på både den ekologiska och ekonomiska katastrof vi står mitt i.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Göran Greider