Av kött och blod (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
220
Utgivningsdatum
2021-11-09
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174412062
Av kött och blod (e-bok)

Av kött och blod E-bok

E-bok (EPUB), Svenska, 2021-11-09
139
Laddas ned direkt
Läs i vår app för iPhone och iPad
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Forskaren Johannes faller från en balkong vid Nya Karolinska. I fickan har han ett brev, adresserat till Anna Grönlund. ?Här får du vad du har tagit från mig.? Snart börjar ryktena cirkulera. Det sägs att Johannes hjärta slogs ut ur kroppen och hamnade vid sidan av och att polisen hittat mänskliga kvarlevor på platsen, tillhörande en annan person. Och vem lämnar ett självmordsbrev till någon man inte känner?

I en annan del av sjukhuset sticker sig undersköterskan Rosa på en patientnål. Om hennes grepp om livet dittills varit svagt blir allt nu ännu märkligare. Är hon sjuk? Eller förälskad? Eller är verkligheten mörkare än så? Rosa skriver sin berättelse, och manuset hamnar i Anna Grönlunds händer. En historia med blodisande förgreningar mellan de båda kvinnorna tar form, och ett vetenskapligt mörker börjar blottläggas.

ANNA GRÖNLUND är läkare och före detta forskare inom stamceller och regenerativ kardiologi vid Karolinska institutet. Genom sitt skrivande utforskar hon människokroppen och dess sköra gränser, särskilt det äckliga och oformliga; det som vi behöver stöta bort för att kunna fortsätta leva. Av kött och blod är hennes skönlitterära debut.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »