Låt den rätte komma in (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
689
Utgivningsdatum
2011-01-13
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174413953

Låt den rätte komma in E-bok

(6 röster)  |   Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2011-01-13
29
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Låt den rätte komma in utkommer i nyutgåva i pocket i samband med att den blir film i regi av Tomas Alfredson. Filmen har Sverigepremiär den 24 oktober 2008 men har redan tilldelats det Nordiska filmpriset på Göteborgs filmfestival 2008 samt vunnit första pris på Tribeca-festivalen i New York.

När det ofattbara kommer till Blackeberg är det först ingen som märker något. Det är senhöst 1981 och livet i förorten pågår som vanligt. Men när kroppen av en tonårig pojke, tömd på blod, hittas i närliggande Vällingby börjar rykten om ritualmord sprida sig, inte minst på löpsedlarna. Ännu anar ingen vad det verkligen är fråga om. Tolvårige Oskar fascineras av mordet, men det är inte det viktigaste som händer i hans liv. Det har flyttat in en ny tjej i porten bredvid. Dom blir vänner. Dom blir något mer. Men det är något som är fel med henne. Något som inte stämmer. Och hon kommer bara ut på natten.

Låt den rätte komma in är något så unikt som en skräckroman i svensk förortsmiljö. En barnförbjuden saga om kärlek, hämnd och vampyrer.

"Det finns bara ett råd att ge till de på skräckromaner ickefrälsta: Skjut eventuella fördomar åt sidan, läs och »Låt den rätte komma in«!"
Henriette Zorn, Hufvudstadsbladet

"En mycket imponerande roman som mycket väl kan mäta sig med några av de bästa internationella författarna av facket."
Jonas Thente, Dagens Nyheter

"En uppenbarelse i svensk litteratur."
Örjan Abrahamsson, Hallandsposten

"Jag älskar det. Tillbringade flera sömnlösa nätter med Låt den rätte komma in. Kunde inte sluta läsa. Mer sånt här i samtidslitteraturen, tack."
Maria Küchen, Amelia
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Låt den rätte komma in. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Vilken åldersgrupp?
    Samuel, 8 februari 2024

    Bra men lite svårt att avgöra målgruppen. Övre tonåren/ung vuxen? Lite för grova stycken på sina ställen för en 9-åring som annars tycker den är väldigt bra.

  2. Socialrealistisk gyser
    Palle Bratholm, 26 januari 2019

    "Låt den rätte komma in" er antageligt den bedste skandinaviske vampyrfortælling, og også en af de bedste vampyrhistorier i verden - især fordi den bevæger sig i et socialt belatet miljø, hvilket er ret usædvanligt for gysere. John Ajvide Lindqvist er - på den sociale side - mindst på højde med Sjöwall og Wahlö.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av John Ajvide Lindqvist