Glaskroppar (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2014-04-25
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174414059
Vanliga sökord
Håkan Axlander-Sundquist Jerker Eriksson

Glaskroppar E-bok

Svart melankoli

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
E-bok,  Svenska, 2014-04-25
95
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
EN SJÄLVMORDSVÅG sköljer över Sverige. Runt om i landet tar unga människor livet av sig på de mest makabra sätt. Det de har gemensamt är ett djupt intresse för enmansbandet Hunger.

Hunger lever sitt liv någonstans i samhällets periferi. Tillbringar dagarna i sin nedgångna lägenhet med att skriva, ordna konserter och skapa sin märkliga och skoningslösa musik.

Tillförordnade kriminalkommissarien Jens Hurtig utreder de brutala, sorgliga och förbryllande självmorden. I de dödas ägo har man funnit gamla kassettband, hemmainspelade blandband från mitten av 80-talet, som alla visar sig ha tillhört en Aiman Chernikova. Vad har hon med de döda ungdomarna att göra?

Glaskroppar handlar om de mest extrema följderna av kreativt skapande, om vad höga ambitioner och drömmen om det stora genombrottet kan göra med människor. I musikerns, konstnärens och författarens arbete är gränsen mellan fantasi och verklighet tunn och skör.

Erik Axl Sund (Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundquist) debuterade med den kritikerrosade trilogin om Victoria Bergman som sålts till 35 länder. Efter Kråkflickan, Hungerelden och Pythians anvisningar kommer nu första boken i författarduons melankoli-trilogi.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Glaskroppar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Ruskigt Ämne
  Carl Uno Birger Manros (Stockholm), 6 november 2021

  Boken handlar om ungdomar som begår sjävmord till musik som är specialkomponerad för just dem.
  En del jätteäckliga miljöer beskrivs, ganska obehaglligt.

 2. Betyg: 4,5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 24 maj 2014

  Jag tyckte väldigt mycket om dom tre böckerna i serien om Victoria Bergman, av författarna Jerker Eriksson och Håkan Axlander Sundqvist.

  Nu har jag läst "Glaskroppar", som är den första boken i en serie om Melankoli, skrivna av samma författare. Men numer kallar dom sig för Erik Axl Sund.

  Och jag tyckte lika bra om "Glaskroppar" som jag gjorde om dom tidigare böckerna.

  Boken är lite i liknande stil som dom tre tidigare böckerna. Men jag tyckte även att den påminde... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Erik Axl Sund