Skriv som en Nobelpristagare (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2015-09-21
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174415452

Skriv som en Nobelpristagare E-bok

Från Selma Lagerlöf till Alice Munro

E-bok,  Svenska, 2015-09-21
99
Billigast på PriceRunner
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
VEM BLIR NOBELPRISTAGARE i litteratur? Vad är det för slags författare och hur skriver de egentligen? Och är det möjligt att själv bli lika skicklig?

I Skriv som en Nobelpristagare lyfter Kristian Fredén fram tio av dessa författargiganter och analyserar deras stil och texter för att inspirera flera att börja skriva eller förbättra sitt skrivande. Han börjar med Selma Lagerlöf, den första kvinnliga pristagaren och den första från Sverige. Hennes litterära skaparkraft fascinerar och inspirerar författarkollegor än idag.

Varje kapitel inleds med en kortare skildring av respektive författares liv, med betoning på hur detta lyser igenom i deras verk. Därefter analyseras deras litterära stil och till slut serveras ett textuppslag med inflikade kommentarer av Fredén.

Dessutom intervjuas en nutida svensk författare som stilmässigt påminner om Nobelpristagaren och som inspirerats av eller känner sig besläktad med denna.Vad har Selma Lagerlöf och John Ajvide Lindqvist gemensamt? Hur läser Jerker Virdborg Ernest Hemingway och Anna Hallberg Wisava Szymborska?

Boken avslutas med övningsuppgifter utifrån respektive Nobelprisförfattares olika sätt att skriva samt kommen-terade lästips om pristagaren ifråga. Sedan är det bara en tidsfråga tills Sara Danius öppnar den berömda dörren och kungör att Nobelpriset i litteratur går till?
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Kristian Fredén

  • Ostkaka : Noveller

    Kristian Fredén

    ''Det var som om en ny men uråldrig mytologi svept sig omkring mig. Jag fann mig själv rabbla underliga ramsor och tala om företeelser som jag egentligen aldrig hade hört talas om. Frågan är om det ens var jag som gjorde det. Jag kände mig som ett...

  • Offret

    Kristian Fredén

    Kristian Fredéns andra roman Offret är en skildring av den galne och genialiske schackspelaren Leo Gasparians uppgång och fall. Tillika är den en fiktiv biografisk roman skriven av den ryske författaren Vladimir Timotjenko, barndomsvän till Leo, v...