Männen i Kreml (e-bok)
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (0.0 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2017-04-11
Förlag
Ordfront
ISBN
9789174416411

Männen i Kreml E-bok

Inifrån Putins hov

E-bok,  Svenska, 2017-04-11
149
Läs i Bokus Reader för iOS och Android
Vad ligger bakom politiken i Vladimir Putins Ryssland? Hur fattas besluten?

För att få svar på dessa frågor gick journalisten Michail Zygar direkt på kärnan Putins innersta krets. Genom sina kontakter kunde han genomföra unika intervjuer med ledande ryska politiker, beslutsfattare och oligarker av idag och igår. Det tog många år att få dem att prata öppet, men till slut började de berätta.

Resultatet är en avslöjande skildring av spelet i maktens korridorer under Putins styre. Zygar värjer sig mot bilden av Putin som en slug marionettspelare både den demoniserade versionen som framhålls i väst och den dyrkande versionen som propageras i rysk statlig media. I stället gör han utifrån de fakta han får fram en saklig beskrivning av hur beslutsfattandet i Kreml faktiskt gått till. Och de politiska besluten framstår som allt annat än planerade, utan i hög grad kortsiktiga taktiska svar på yttre händelser ofta utan logik, konsekvens eller strategiska mål.

Männen i Kreml är en bladvändare om det moderna Rysslands politiska historia. Boken är redan en internationell succé och bör läsas av alla som vill förstå vart Ryssland är på väg och varför.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Michail Zygar

  • Krig och straff : Putin, Zelenskyj och vägen till Rysslands invasion av Ukraina

    Michail Zygar

    »Historia skapas av myter. Tyvärr ledde våra myter oss till fascismen år 2022. Det är dags att avslöja dem.« I Krig och straff undersöker den ryske journalisten Michail Zygar hur 350 år av propaganda, oseriös historisk forskning och folksägner dre...

  • Imperiet måste dö

    Michail Zygar

    I Imperiet måste dö har den ryske journalisten och författaren Michail Zygar, som tidigare gett ut den uppmärksammade Männen i Kreml på svenska, samlat vittnesskildringar inifrån den ryska revolutionen. Resultatet är en levande berättelse om Ryssl...