Tackla hatet : om näthat, hot - och hur du skyddar dig (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
255
Utgivningsdatum
2017-02-13
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
381 g
SAB
Bv
ISBN
9789174417173
Tackla hatet : om näthat, hot - och hur du skyddar dig (häftad)

Tackla hatet : om näthat, hot - och hur du skyddar dig

Häftad Svenska, 2017-02-13
207
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Om jag är rädd? Självklart! Jag vaknar mitt i natten med skräckfyllda mardrömmar om att de slår mig i magen och om att någon springer bakom mig och säger att de ska döda mig

Så sammanfattar den mexikanska journalisten och författaren Lydia Cacho den rädsla hon ständigt lever med efter att ha blivit utsatt för hat och hot. De ökade trakasserier som journalister, politiker, författare, bloggare, ståuppkomiker och andra som verkar i offentligheten utsätts för på nätet, är inte bara ett hot mot enskilda personer utan mot själva den yttrandefri het som hatarna så ofta säger sig värna om.

Så hur gör hon och andra offentliga personer för att överleva trakasserier, hat, hot och mordförsök? Och hur hanterar kvinnorna det sexualiserade hatet och de ständiga våldtäkts hoten?

Tackla hatet! är ett reportage där opinionsbildare från Sverige, Spanien, Frankrike, Mexiko och Afghanistan berättar om sina erfarenheter, sin smärta och sin fasta övertygelse om att aldrig ge vika för hatet. Men det är också en bok som sammanställer tips från säkerhetsrådgivare, polisen och andra experter om hur offentliga personer kan skydda sig själva och sina nära och som diskuterar vad vi alla kan och bör göra tillsammans för att hatarna inte ska vinna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Tackla hatet : om näthat, hot - och hur du skyddar dig
  2. +
  3. Små barn och skärmar : barn 0-6 år - information till föräldrar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Små barn och skärmar : barn 0-6 år - informatio... av Hugo Lagercrantz (häftad).

Köp båda 2 för 258 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Rebecka Bohlin