Sverige Sverige fosterland (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
300 g
SAB
Oabkba,Mc,Ohdib
ISBN
9789174419252
Sverige Sverige fosterland (häftad)

Sverige Sverige fosterland

Häftad Svenska, 2010-04-15
217
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Jag blev jävligt kall och torkade av kniven. En kompis till mig som huggt nån berättade att han känt sig som störst, bäst och vackrast efteråt. Men så kände inte jag. Jag kände mig inte alls osårbar eller oövervinnelig. Jag kände mig helt normal.

Motsättningarna mellan invandrare och svenskar har ökat och det märks framför allt bland ungdomar. På många högstadium och gymnasier finns osynliga murar i skolsalar, kafeterior och uppe-hållsrum. På ena sidan invandrare, på andra sidan svenskar. Sverige, Sverige, fosterland handlar om hur allt detta började, om ungdom, identitet och främlingskap.

Gellert Tamas och Robert Blombäck skildrar krisens 1990-tal, ett decennium då Sverige oåterkalleligt förändrades. I ett antal täta, närgångna reportage möter vi det frustrerade förortsgänget i invandrarförorten, unga nynazister som bränner kors och kastar brandbomber mot flyktingförläggningar, de våldsamma fotbollsupportrarna i Black Army och utvisningshotade flyktingar. I det sista reportaget får vi följa med en ung nationalist som tvivlar på att Hitlers gaskammare existerat på en resa till Auschwitz. I text och bild ger Gellert Tamas och fotografen Robert Blombäck en unik bild av Sverige i mitten på 1990-talet.

Gellert Tamas är journalist och författare. Han har skrivit den uppmärksammade och kritikerrosade boken Lasermannen. En berättelse om Sverige. Robert Blombäck är fotograf med inriktning på dokumentära projekt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sverige Sverige fosterland
  2. +
  3. Den avgörande striden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Den avgörande striden av Gellert Tamas (inbunden).

Köp båda 2 för 451 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Gellert Tamas