Guru! : en resa i underlandet (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
375
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Cme,Noba.07
ISBN
9789174419634

Guru! : en resa i underlandet

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2010-04-15
219
Billigast på PriceRunner
  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Guru! är en guide till indisk religion, men en guide som inte liknar någon annan. Zac OYeah gör en mental och fysisk resa genom det väldiga landet. Han deltar med hull och hår i religionsutövningen; han badar i Ganges tillsammans med 20 miljoner pilgrimer vid världens största vattenfestival, han prövar sinnesutvidgande droger i Varanasi, de heligas och de dödas stad, han mediterar i Rishikesh vid Himalayas fot och berättar historien om Beatles och Maharishi Mahesh Yogi.

Guru! är också den tragikomiska berättelsen om hur indisk religion omvandlas i mötet med det rika men andligt utsvultna västerlandet. Hur tidigare asketiska vishetslärare förvandlas till korrupta miljardärer med lyxbilar och privatflygplan och horder av devota lärjungar. En oundgänglig vägvisare för den som själv vill ägna sig åt andlig turism och »ashram-hopping« i världens mest religiösa land.

»Det är en av de få svenska reseskildringar jag läst som verkligen håller internationell klass.« Gabriella Håkansson i Dagens Nyheter

»På ytan är hans bok alltså extremt rolig, underhållande, perfekt stilistiskt tajmad, full av punch-lines. På ett djupare plan är den seriös i god bemärkelse.« Maria Küchen i UNT
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Guru! : en resa i underlandet
  2. +
  3. Miraklet Indien och dess baksida

De som köpt den här boken har ofta också köpt Miraklet Indien och dess baksida av Lars Eklund, Staffan Lindberg, Jörgen Dige Pedersen, Henrik Chetan Aspengren, Jostein Jakobsen (häftad).

Köp båda 2 för 358 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Zac O'Yeah