Lärarna: om utövarna av en svår konst (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2010-04-15
Förlag
Ordfront
Dimensioner
210 x 135 x 20 mm
Vikt
500 g
SAB
Emia
ISBN
9789174419733
Lärarna: om utövarna av en svår konst (häftad)

Lärarna: om utövarna av en svår konst

Häftad Svenska, 2010-04-15
226
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Läraryrket är det viktigaste av alla, säger högtidstalarna, tänk att få fostra nya generationer, skapa framtiden! Men i den grå vardagen är lärarna en utsatt yrkesgrupp, som ofta bemöts med misstro, och utsätts för politikernas försök till kontroller. Skolan är ständigt i skottgluggen i medierna.

Förvisso har många lärare genom århundradena utmärkt sig som lakejer åt överheten och förtryckare av eleverna. Å andra sidan finns otaliga vittnesmål om lärare som blivit föredömen för barn och ungdomar i deras utveckling. Vem har inte blivit tårögd över någon framgångsrik författares hyllning av sin svensklärare?

Hans Lagerberg, själv lärare på olika stadier under många år, skriver här de svenska lärarnas historia. Hur har de tagit till sig eller värjt sig mot olika pedagogiska strömningar, hur har de hanterat de politiska besluten på skolans område? Författaren tar sin utgångspunkt i sin farfars gärning som folkskollärare av den gamla sorten och i sina egna erfarenheter.

Han möter historiska lärargestalter som Sokrates, Fridtjuv Berg och Lev Vygotskij. Han intervjuar ännu aktiva kolleger från 60-talet. De vittnar om ett yrke som kan vara slitsamt och tröstlöst men också lärorikt och givande i sina möten med människor i utveckling.

Den första moderna biografin över den svenska lärarkåren, skriven med en personlig och prövande attityd.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lärarna: om utövarna av en svår konst
  2. +
  3. Pervers? : om sex utöver det vanliga

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pervers? : om sex utöver det vanliga av Anna Bäsén, Niklas Långström (häftad).

Köp båda 2 för 437 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Hans Lagerberg