Skifta skinn : en essä om främlingskap, kultur och rasism (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
161
Utgivningsdatum
2022-06-10
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
190 x 135 x 12 mm
Vikt
236 g
SAB
Ohe
ISBN
9789174450163
Skifta skinn : en essä om främlingskap, kultur och rasism (häftad)

Skifta skinn : en essä om främlingskap, kultur och rasism

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2022-06-10
189
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Skifta skinn en essä om främlingskap, kultur och rasism.

I oktober 2009 blir författaren Thomas Petersson pappa till två adopterade pojkar från Madagaskar. Ett ödets ironi är att någons olycka kan skänka en annan människa den största lyckan. Barn, adoptivbarn.

Samtidigt tilltar hatretoriken i främlingsfientlighetens Sverige. Ingen kommer undan.

Pickupthecotton, säger David i vårsolen.

Långsamt börjar det gå upp för hans föräldrar vad deras son menar, vad David har varit utsatt för på en av Sveriges mest välrenommerade skolor.

Skifta skinn väcker frågor om identitet och främlingskap: I vilken utsträckning kan vi identifiera oss med och förstå en annan människa, en annan kultur?

Hur fördomsfria kan vi bli?

Thomas Petersson (född 1965) är författare och frilansjournalist samt verksam som lektor vid Mälardalens universitet. Han har studerat antropologi och har tidigare skrivit tre böcker om Västpapua samt en doktorsavhandling i journalistik.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skifta skinn : en essä om främlingskap, kultur och rasism
 2. +
 3. Ingen lever i samma familj

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ingen lever i samma familj av Claes De Faire (pocket).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Skifta skinn : en essä om främlingskap, kultur och rasism. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Berörande och nödvändig
  Marie, 28 augusti 2022

  Skifta skinn är en bok som är lätt att komma in i och som verkligen berör. Den tar avstamp i händelser som drabbar författarens egen son på grund av hans hudfärg och tar upp frågor om rasism och främlingsfientlighet. Han tar också upp Sverigedemokraterna, deras ursprung och vad de vill ha för samhälle. Det jag gillar mest är att författaren själv funderar utan att tvinga på några färdiga lösningar.
  Rekommenderar starkt, bra läsning om man vill förstå lite mer än det nyheterna spottar ur sig eller partiernas valpropaganda.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thomas Petersson

 • Avkragad

  Claes De Faire, Thomas Petersson

  Hur går man vidare när man nått botten? Hur hittar man kraft att fortsätta leva när man svikit, inte bara dem man älskar, utan också sig själv? Som präst och biskop har Thomas Petersson ställts inför förtvivlade människors problem och lidanden hun...

 • Vem är kannibalen?

  Thomas Petersson

  Vem är kannibalen? skildrar hur turister tränger in i korowaiernas land på Nya Guinea i början av 2000-talet. Tidigare i historien har missionärer och kolonialmakter skött "pacificeringen av vildarna". Den här gången tar turistindustrin den första...