Love Me Tender (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
157
Utgivningsdatum
2023-05-23
Förlag
Bokförlaget Atlas
Översättare
Emma Majberger
Originaltitel
Love Me Tender
Medarbetare
Acedo, Sara (form)
Dimensioner
197 x 144 x 18 mm
Vikt
321 g
SAB
Hce
ISBN
9789174450477

Love Me Tender

(1 röst)
Inbunden,  Svenska, 2023-05-23
208
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»Läs bara.« Rebecka Åhlund, BT

»Det är en kort roman, blott 158 sidor, att rasa fram igenom, att läsa om, i väntan på och längtan efter att fler av Constance Debrés verk översätts till svenska.« Eric Rosén, Aftonbladet

»Love Me Tender är gastkramande, imponerande, en isbergstragedi och isbergsfrigörelseroman i ett.« Jenny Högström, Göteborgs-Posten

Från moderskärlek till förälskelser: Vem dikterar villkoren för kärlek? Finns det verkligen rätt och fel när det kommer till att älska någon? Och varför kan man inte bara skita i det?

Hon har lämnat sitt toppjobb som jurist, sin stora våning i centrala Paris och sin man sedan tjugo år. När hon till slut kommer ut med att hon har börjat träffa kvinnor dras hon in i en absurd vårdnadstvist, och får inte ens träffa sin egen son. Men i väntan på förhandlingarna fortsätter hon att utforska sin nyfunna sexualitet och identitet, samt konsekvenserna av sina beslut.

Måste man, för att vara fri, välkomna allt som händer? Måste man ta emot allt, till och med de egna nederlagen? Kan man vända på sorgen?

Love Me Tender är en autofiktiv roman där den internationellt uppmärksammade franska författaren Constance Debré utforskar frågor om klass, normer, sexualitet och moderskap i dagens Paris.

Constance Debré är född 1972 i Paris. Hon är dotter till den välkända journalisten François Debré och fotomodellen Maylis Ybarnégaray-Debré. Hennes författarskap har tilldelats priserna Contrepoint, Les Inrockuptibles och La Coupole. Hon fick sitt internationella genombrott med romanen Love Me Tender, som översatts till över fem språk och är den första att ges ut på svenska.

Emma Majberger är översättare från franska, engelska och danska. Hon är styrelseledamot i Sveriges Författarförbunds översättarsektion.

»Lika hjärtskärande som rebellisk« The Spectator

»Extremt kraftfullt« La Presse

»En av de mest fängslande rösterna på flera år« The Guardian

»Ett knytnävsslag rakt i hjärtat« L'Obs
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Love Me Tender
 2. +
 3. Namnet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Namnet av Constance Debré (inbunden).

Köp båda 2 för 418 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Constance Debré

 • Namnet

  Constance Debré

    » Med vilka andra föräldrar som helst skulle jag ha skrivit samma bok. Med vilken barndom som helst. Med vilket namn som helst. Jag skulle ändå ha berättat samma sak. Att man måste dra. Varifrån som helst och hur som helst. Sticka. « Hon ha...

 • Offenses

  Constance Debré