Drama utan slut : Turkiet 100 år (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
366
Utgivningsdatum
2023-04-11
Förlag
Bokförlaget Atlas
Medarbetare
Bladh, Stefan (foto)
Dimensioner
233 x 172 x 35 mm
Vikt
1006 g
SAB
Koaa.5,Ocf,Noaa
ISBN
9789174450545

Drama utan slut : Turkiet 100 år

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2023-04-11
228
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
»Informativt, klargörande och personligt« Dagens Nyheter

Ur krig, blod och aska föddes den turkiska republiken för hundra år sedan. Det skapade ett drama som kommer att fortsätta långt efter republikens 100-årsdag i oktober 2023.

Med den här reportage- och fotoboken vill journalisten Bitte Hammargren och fotografen Stefan Bladh skildra några av de avgörande händelser och förändringar som bidragit till det Turkiet vi ser i dag.

Det handlar om Ataturks skapelse av republiken Turkiet, kurdernas och andra etniska minoriteters situation, hur Syrienkriget har förändrat Turkiet och hur dess utrikes- och säkerhetspolitik påverkar såväl landets egna invånare som omvärlden.

Inte minst beskriver denna högaktuella bok Erdogans resa till makten, och hur han förändrat republiken under sin tid som premiärminister och president samt de politiska efterskalv som väntar ett hårt prövat och polariserat land efter de förödande jordbävningarna i början av 2023.

Bitte Hammargren är frilansskribent med lång erfarenhet av att bevaka Turkiet och Mellanöstern. Åren 2001 2012 var hon Svenska Dagbladets Turkiet- och Mellanösternkorrespondent. Därefter har hon bland annat lett Mellanöstern- och Nordafrikaprogrammet på Utrikespolitiska institutet samt varit Mellanösternanalytiker på Totalförsvarets forskningsinstitut. Numera är hon senior associerad medarbetare vid UI. 2008 var hon mottagare av Publicistklubbens Stora pris, samt fick Arguspriset för humaniora 2017. På senare år har hon skrivit ett flertal rapporter om Turkiet, Libanon och Irak, och syns ofta som kommentator om Turkiet i svenska och internationella medier.

Stefan Bladh är frilansfotograf som arbetat i Turkiet över tjugo år, både med egna projekt samt under uppdrag för svensk och internationell media. Han har bland annat fokuserat på migrationsströmmarna från Afrika, flyktingkrisen från Syrien och inte minst med den romska befolkningen i landet. Under åtta år följde han den romska familjen Kaplan, vars liv dokumenterades i boken The Family som gavs ut 2010 (Nouvel Publishing). Han har utöver detta gett ut ytterligare fyra böcker.

»En strukturerad och sammanhållen berättelse som samtidigt får liv och energi av två förfarna journalisters närvaro. De är inte bara väl pålästa, de har själva bevittnat de stora katastroferna, bevakat krigen och konflikterna och träffat många av de ledande aktörerna. Resultatet är på en gång informativt, klargörande och personligt.« Lars Linder, Dagens Nyheter

»Bokens reportageform levandegör läsandet genom otaliga möten med människor. Detsamma gäller Bladhs uttrycksfulla fotografier. Drama utan slut riktar sig till alla som vill förstå dagens Turkiet« Betyg 5/5. Ann-Catrin Emanuelsson, BTJ

»En fantastisk kunskapskälla« Ulf B Andersson, Amnesty Press

»Texterna och bilderna tar verkligen läsaren nära landet idag.« Göteborgs Posten

»Det är fråga om ett verkligt praktverk som förlaget satsat på.« Svante Lundgren, Ny Tid
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Drama utan slut : Turkiet 100 år
 2. +
 3. En stund är vi vackra på jorden

De som köpt den här boken har ofta också köpt En stund är vi vackra på jorden av Ocean Vuong (pocket).

Köp båda 2 för 307 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Drama utan slut : Turkiet 100 år. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Högaktuellt om Turkiet
  Tompa, 21 augusti 2023

  Bitte Hammargrens och Stefan Bladhs bok rekommenderas till alla som vill förstå dagens Turkiet. Boken ger en historisk bakgrund och en initierad och aktuell bild av landet och Erdogan.

 2. Turkiet en resa från dåtid till nutid.
  Johan , 18 juli 2023

  En mycket bra bok om man vil förstå den komplexa situationen och maktspelet i Turkiet. Tar både upp historien och fram till nutid. Den som har följt utvecklingen i Turkiet kommer upptäcka att det finns så mycket mer att förstå än vad man trodde sig veta. Det är lätt att bli berörd när man läser beskrivningar både av gamla händelser och situationen idag. Dessutom gestaltar fotograf Stefan Bladhs bilder boken på ett sätt som också berör på ett fint vis. Det är en bok som ger mycket information men samtidigt ändå lättläst.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bitte Hammargren