Socialt oacceptabelt : Ett reportage om svensk prostitutionspolitik (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (204.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Helena Björk
Utgivningsdatum
2023-04-26
Förlag
Atlas
ISBN
9789174450699
Socialt oacceptabelt : Ett reportage om svensk prostitutionspolitik (ljudbok)

Socialt oacceptabelt : Ett reportage om svensk prostitutionspolitik Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2023-04-26

Styckköp

129

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
1999 blev Sverige först i världen med att kriminalisera sexköp. Den nya svenska prostitutionspolitiken skulle vila på två ben: ett brottsbekämpande och ett socialt stödjande. Men i själva verket tycks den ha haltat fram på det ena i över tjugo år.

I den här reportageboken söker sig journalisten Helena Björk bortom den sönderslitande frågan om kriminaliseringen av sexköp fungerat eller inte. Hon talar med socialarbetare, aktivister, forskare och politiker som menar att hjälpen samhället skulle ge inte funnits där. Bland dem som befunnit sig i prostitution är besvikelsen stor.

Har debatten om sexköpsförbudet stått i vägen för en prostitutionspolitik som har mer att ge än brott och straff?

Parallellt med skildringen av samhällsutvecklingen löper berättelserna om Julia, Danielle och Jasmine; om deras liv innan, under och efter prostitution. Tre berättelser om respektlöshet, försummelse, ensamhet, orättvisa, våld och makt - men också om en feministisk revolution, tacksamhet och listen att själv vrida sig ur händerna på en människohandlare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Helena Björk

  • Scrapbooking : en kreativ kraft

    Helena Björk

    I Scrapbooking har tio av Sveriges skickligaste och mest innovativa scrapdesigners delat med sig av sin skaparlust och sina idéer i nära 50 kreativa och inspirerande projekt. I boken hittar du traditionella layouter och minialbum, men också scrapb...

  • Socialt oacceptabelt

    Helena Björk

    1999 blev Sverige först i världen med att kriminalisera sexköp. Den nya svenska prostitutionspolitiken skulle vila på två ben: ett brottsbekämpande och ett socialt stödjande. Men i själva verket tycks den ha haltat fram på det ena i över tjugo år....