Dyrtider (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
211
Utgivningsdatum
2023-09-21
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
12 x 207 x 169 mm
Vikt
420 g
SAB
Qad
ISBN
9789174450743
Dyrtider (inbunden)

Dyrtider

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-09-21
199
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dyrtider Kan levereras innan julafton
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  137
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur dyrt får det bli egentligen? Inflationen i Sverige är den högsta på över tre decennier. Som enda svar har Riksbanken höjt räntorna i historiskt hög takt. Tanken är att om vi får mindre pengar att spendera, så ska det hålla tillbaka prisökningarna.

Men måste vi bli fattigare för att bekämpa inflationen?

Nej, menar Elinor Odeberg, särskilt inte när storföretagen gör rekordvinster. Inflationen är en historia om marknadsekonomins misslyckanden, och det är dags att rikta strålkastaren mot politiken bakom prisökningarna. En bok om dyrtider och varför inflation inte ska bekämpas på bekostnad av vanligt folk.

Elinor Odeberg, född 1989 i Stockholm, är ekonomhistoriker med mångårig utrednings- erfarenhet. Hon har arbetat som politiskt sakkunnig på Finansdepartementet med särskilt ansvar för internationell ekonomisk politik. Dyrtider är hennes första bok.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Dyrtider
 2. +
 3. Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kapitalismens slut : myten om grön tillväxt av Ulrike Herrmann (inbunden).

Köp båda 2 för 468 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Dyrtider. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Oumbärlig läsning för alla som vill förstå ekonomi
  Lisa Pelling (Uppsala), 9 oktober 2023

  Initierat och kunnigt om inflation och inflationsbekämpning. Dessutom: otroligt nog väldigt roligt att läsa! Det märks att författaren är ekonomhistoriker: de riktigt långa perspektiven blandas med en sylvass analys av samtiden.

Visa alla 1 recensioner