Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky : och andra berättelser om NHL (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
207
Utgivningsdatum
2023-09-26
Förlag
Bokförlaget Atlas
Dimensioner
210 x 135 x 15 mm
Vikt
324 g
SAB
Rbgcb
ISBN
9789174450859
Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky : och andra berättelser om NHL (häftad)

Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky : och andra berättelser om NHL

(1 röst)
Häftad,  Svenska, 2023-09-26
204
  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor


Vad tycker Lill-Pröjsarn om att det fortfarande sjungs ramsor om en tackling han fick för över 40 år sedan, vad är det som gjort Linus Ullmark till världens bästa målvakt och vad tänker Håkan Loob om att ingen svensk lyckats återupprepa hans bedrift att göra 50 mål under en säsong?

Det är några av frågorna som får svar i Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL.

Här kan ni också läsa om hur en av NHL:s främsta målskyttar hyllar Putin, om hur det gick till när Wayne Gretzky trejdades till Los Angeles Kings och om när Börje Salming för alltid förändrade synen på svenskar i NHL.

I boken går författaren Jon Andersson bakom rubrikerna och berättar historier om världens bästa hockeyliga, som man sällan läser om på sportsidorna eller hör om i den dagliga rapporteringen.

Jon Andersson är journalist som under flera år drivit en blogg om NHL-hockey. Jon jobbar till vardags som redaktionssekreterare på Dagens Arena och har tidigare bland annat jobbat för Sveriges Radio och Dagens Nyheter. Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL är hans första bok.

»Boken handlar ändå ganska lite om det som händer på isen (...) Istället är det berättelser om spelet utanför rinken som står i centrum historiska återblickar, bakom scenen-skildringar, samhälleliga perspektiv och nördiga fakta, som vad neurovetenskapen säger om målvakters agerande när ett slagskott närmar sig målburen. Även om Andersson broderar ut texten tappar han inte blicken på pucken, vilket ibland händer när sportjournalistiken lämnar det dagliga resultatrapporterandet. Här är det fortfarande kärleken till idrottens speciella nerv och dramatik som bär reportagen framåt.« David Björklund, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky : och andra berättelser om NHL
  2. +
  3. Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor och mössor till ponchos och filtar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sticka nytt med Knitting Lotta : från sockor oc... av Lotta Lundin (inbunden).

Köp båda 2 för 293 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »