Svalornas bukt : patafysiska berättelser (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
150
Utgivningsdatum
2010-03-26
Förlag
Dejavu Publicerings AB
SAB
Hc.016
ISBN
9789174510546
Svalornas bukt : patafysiska berättelser (häftad)

Svalornas bukt : patafysiska berättelser

Häftad, Svenska, 2010-03-26
198
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Efter en tioårig exil i olika länder och ett kort sejour i revolutionens Iran 1979, beslutade Sharock att än en gång byta språk och göra svenskan till sitt litterära språk. Medan han arbetade med olika flykting- och invandrargrupper som konsult, konsulent och socialarbetare för brödfödans skull, började han skriva på nätterna och på fritiden, noveller, dikter, prosa och kåserier med ett starkt ungdomligt socialt patos för att varna om missförhållandena i sitt gamla hemland. Han publicerade så småningom dikter i BLM, Horisont, Mosaik, och prisbelönades för sin dikt i Gedins grupp 87 . Han skrev kåserier i en rad tidningar och tidskrifter, publicerade noveller i Dagens nyheter, Fenix, Horisont, Mosaik, och Arbetaren . Hans novell " den grubblande poeten från Tras- os- Montes" som ingår i denna bok vann första priset i kulturtidskriften Arbetarens novell tävling 1984 i George Orwells antitotalitära anda. Boken blev färdig strax efter han skrivit en rapport " I väntan på Frihet" för dåvarande statens Invandrarverk som en sort introduktion och läromedel för olika kategorier personal som arbetade med invandrar - och flyktingfrågor.
Om Svalornas bukt skrevs:
"Ett lovtal till livet, friheten och inte minst Sverige." SVENSKA DAGBLADET
"Han skriver okonstlat med värme och humor om det allmänmänskliga problemet att finna en hemkänsla i den plats man råkar leva ." DAGENS NYHETER
Sedan dess har han skrivit ett antal böcker på svenska, översätt några böcker vid sidan av sitt arbete som konsult, socionom, föreläsare.
Hans senaste bok kom 2008: Aloha Amigo. Patafysiska berättelser från när och fjärran.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svalornas bukt : patafysiska berättelser
  2. +
  3. Aloha,amigo! : patafysiska berättelser från när och fjärran

De som köpt den här boken har ofta också köpt Aloha,amigo! : patafysiska berättelser från när... av Sharock Kamyab (häftad).

Köp båda 2 för 463 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Sharock Kamyab