Försök att läsa Nietzsche (häftad)
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2010-05-05
Förlag
Dejavu Publicerings AB
Dimensioner
211 x 148 x 14 mm
Vikt
364 g
SAB
Dbz Nietzsche, Friedrich
ISBN
9789174511208
Försök att läsa Nietzsche (häftad)

Försök att läsa Nietzsche

Häftad Svenska, 2010-05-05
187
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"En sådan experimental-filosofi, som jag lever den ..." Så inleder Nietzsche en anteckning från 1888, som blev hans sista produktiva år innan en hjärnsjukdom satte stopp för hans tänkande. Han konstaterar att han med sin filosofi försöker bejaka världen, "sådan den är, utan avdrag, undantag och urval." Han kunde också hävda att vi människor lever på prov och han hyllade den "ovisshet", som kom av att leva i ett pågående experiment.
I Försök att läsa Nietzsche betonar Arne Melberg just det experimentella i Nietzsches liv och tänkande. I sex kapitel presenteras hur Nietzsche testar stil och språk, diet och vänskaper, hur han försöker hitta nya vägar mellan konsten och tanken, hur han prövar subjektet, moralen och sanningen, hur han slutligen experimenterar med sig själv och hela tillvaron. Som underlag använder Arne Melberg inte bara Nietzsches böcker utan också hans många brev och hans ännu större mängd av fragment, utkast och anteckningar. Varje kapitel avslutas med en detaljerad granskning av någon central passage ur denna samlade produktion. Därmed inviteras läsaren att ta del i ett av det moderna tänkandets märkvärdigaste experiment.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Försök att läsa Nietzsche
  2. +
  3. Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär och svampar från den svenska naturen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vildplockat : ätliga örter, blad, blommor, bär ... av Niki Sjölund (häftad).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Arne Melberg