Sonetter (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2010-11-09
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Eva Ström
Medarbetare
Ström, Eva (red.)
Dimensioner
216 x 135 x 24 mm
Vikt
540 g
SAB
Hce.03
ISBN
9789174610062

Sonetter

(20 röster)  |   Läs 4 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2010-11-09
199
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Den svit om 154 sonetter som William Shakespeare lät publicera 1609 har blivit ett av litteraturhistoriens inte bara mest kända utan också mest älskade verk. Dessa kärleksdikter riktar sig till dels en ung man av hög börd, dels till en för omvärlden mer enigmatisk kvinna. Det är två olika kärlekshistorier som tecknas med all den inlevelseförmåga och konstnärliga skicklighet som kännetecknar stor och tidlös litteratur.

Ännu fyrahundra år efter utgivningen fortsätter Shakespeares sonetter att fängsla, förbrylla och beröra. Det är ett av de mest översatta och spridda engelska diktverken, och det har inte mist något av sin tjuskraft och skönhetsverkan. Få diktverk från äldre tid kan mäta sig med Shakespeares sonetter i betydelse och litterär storhet, och än färre känns idag så angelägna och levande för dem som tar del av dessa kärleksbetraktelser.

Nu har Eva Ström, en av våra mest framstående och hyllade poeter, tolkat sonetterna och skrivit kommentarer som vägleder läsaren.

I sitt förord skriver hon:
Min förhoppning är att man genom att läsa mina tolkningar lättare ska kunna ta sig an Shakespeares originaltexter, njuta av deras ojämförliga språkliga rörlighet och framför allt av författarens bråddjupa insikter i det mänskliga psyket. Sonetterna är en utmaning, känslomässigt och intellektuellt, en oöverträffad njutning och ett sällsamt äventyr.

Det finns ett flertal tidigare tolkningar av sonetterna till svenska, men Eva Ström har ändå genom en noggrann läsning av dikterna på ett unikt sätt lyckats fånga den livets poesi som finns i denna mångbottnade hyllning till kärleken.

Jämte tolkningarna finns i boken de engelska originaldikterna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sonetter
 2. +
 3. Shakespeare : 6 pjäser

De som köpt den här boken har ofta också köpt Shakespeare : 6 pjäser av William Shakespeare (inbunden).

Köp båda 2 för 445 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Sonetter. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok för hela livet
  Carin Omnell Kjellström, 16 december 2020

  Köper Shakespeares sonetter till alla mina barnbarn. Eva Ström har gjort en strålande fin översättning och dessutom gjort kommentarer. Den engelska versionen finns med och det är roligt att se hur översättaren löst gåtan med att fånga Shakespeare. En konst i sig. Den boken kommer att glädja mina barnbarn hela livet, jag lovar!
  Jag föreslår också att de ska lära sig någon/några favorit-sonetter utantill. Alltid bra att ha på lut...

 2. En fulländad bok
  Berit, 20 juni 2016

  Shakespeares underbara sonetter, gåtfulla och vackra. Eva Ström översättning är strålande och kommentarerna oundgängliga. Jag läser dikterna i ordning, en sonett i veckan, läser högt och långsamt på engelska och svenska. Vilken njutning!

 3. Sonetter
  CBn, 30 juni 2015

  För mig som älskar Shakespeare och tycker sonetter är roligt, men har lite svårt för gammal engelska, är boken toppen! Shakespeares text och den svenska översättningen på vänstersidan och översättarens kommentarer och förklaringar på den högra.

 4. Högst användbar
  Roger Gaythorne Tanner, 25 augusti 2014

  Bekvämt med en tvåspråkig upplaga (gratulerar till översättningarna!), och kommentarerna gör boken guld värd. Den attraktiva utstyrseln gör inte saken sämre.

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av William Shakespeare