Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Antal sidor
170
Utgivningsdatum
2011-01-03
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co förlag
Översättare
Erik Nisser
Originaltitel
The Miracle of Mindfulness
Dimensioner
192 x 130 x 15 mm
Vikt
320 g
SAB
Dokb
ISBN
9789174610185

Mindfulness : ögonblickens under

(23 röster)  |   Läs 1 recension
Kartonnage,  Svenska, 2011-01-03
127
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Mindfulness - ögonblickens under är en av den vietnamesiske zenmästaren Thich Nhat Hanhs mest populära böcker. I centrum står konsten att ta makten över sina tankar och vara närvarande i nuet, oavsett om man leker med sina barn, diskar eller bara äter en apelsin.
Thich Nhat Hanhs enkla, rättframma stil går rakt in i hjärtat och förmedlar en stark känsla av sinnesnärvaro. Han vet hur man gör för att släppa taget om alla tankar som driver oss hit och dit och hindrar oss från att vara närvarande i stunden.
Praktiska övningar varvas med enkla berättelser ur vardagen som visar att vi alltid kan välja att fokusera på det väsentliga och därmed fånga nuet. Thich Nhat Hanh lär oss att diska varje kopp och tallrik varsamt, som om de vore heliga ting. På köpet lär vi oss att se värdet i vardagliga göromål och finna ro i oss själva.
Han delar också med sig av meditationsövningar som leder oss inåt mot vårt autentiska jag. Vi är större än vad vi tror och genom att iaktta och släppa taget om negativa tankar och föreställningar kan vi så småningom leva ett mer medvetet och glädjefyllt liv.

THICH NHAT HANH är buddist, men boken vänder sig till alla oavsett livsåskådning. De enkla råden inspirerar läsaren att upptäcka undret i varje ögonblick och hitta en rofylld plats i sig själv. Målet är att leva fullt ut, i medveten närvaro, och en mer stimulerande guide är svårt att tänka sig. Nhat Hanh är känd som en av de stora pionjärerna inom "mindfulness" och har bland andra inspirerat Marsha Lineham, professor vid University of Washington, som införlivat hans metoder i olika kognitiva psykoterapiformer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mindfulness : ögonblickens under
 2. +
 3. Pojken, mullvaden, räven och hästen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pojken, mullvaden, räven och hästen av Charlie MacKesy (inbunden).

Köp båda 2 för 366 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mindfulness : ögonblickens under. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Denna bok är som balsam för själen, enkelt skriven,...
  Lisbet Gemzell, 21 januari 2014

  Denna bok är som balsam för själen, enkelt skriven, och författaren är ödmjuk och stor.
  Du lär dig att andas medvetet på ett enkelt sätt.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Thich Nhat Hanh