Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
410
Utgivningsdatum
2012-11-02
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
222 g
SAB
Hc
ISBN
9789174611229

I tystnaden begravd

(110 röster)  |   Läs 16 recensioner
Pocket,  Svenska, 2012-11-02
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor


En ensam man slås ihjäl med sin egen yxa på en gård i Tornedalen.
I ett trapphus i Sankt Petersburg skjuter en rysk gangsterledare sin närmaste vän och flyr över gränsen.
Katrine har just fått sparken som journalist när hon upptäcker att hennes mamma inte är den människa hon trodde. I byn Kivikangas långt uppe i norr finner hon sanningar som tystats ner i generationer.

I tystnaden begravd är både en kriminalroman och en storslagen släktkrönika som sträcker sig från Tornedalen och österut, in i det fallna Sovjetimperiet.

TOVE ALSTERDAL (f. 1960) är journalist och manusförfattare. Hon skriver dramatik för teater, radio, opera och film. I tystnaden begravd är Alsterdals andra kriminalroman och efterföljare till den hyllade debuten: Kvinnorna på stranden.

"Läsning rekommenderas omedelbart!"
Skånska Dagbladet

"I tystnaden begravd håller mig i ett järngrepp från öppningsscenen [...] till det överraskande och djärva slutet."
Göteborgs-Posten

"Jag tror jag måste ta till stororden; i min värld står hon sida vid sida med till exempel Dennis Lehane"
Norrbottens-Kuriren
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I tystnaden begravd
 2. +
 3. Kvinnorna på stranden

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kvinnorna på stranden av Tove Alsterdal (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 16 recensioner av I tystnaden begravd. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En riktig Alsterdalbok!
  Lars Pettersson (Timrå), 7 mars 2022

  Bra beskrivning av Tornedalen, om än lite snäll. Tar upp ett intressant tema om kommunister som efter Ryska revolutionen åkte från malmfälten till Sovjetunionen för att bygga en ny värld, men mötte Stalins utrensningar.

 2. Så väl berättad!
  Agneta Edberg, 1 juli 2021

  Om mord och svek. Om en del av vår historia där idealism, utsatthet och lojalitet fick människor att hoppas på ett bättre liv utanför Sverige. Om hur verkligheten inte stämde överens med drömmen. Om hur blod ibland inte är tjockare än vatten....

 3. Bästa boken hittills, Tove !
  Jan Blomqvist, 23 mars 2021

  Längesen jag läste en så bra skriven bok i denna genren. Återigen intressanta ämnen, teman och fantastiskt bra språk. Hon borde få nåt pris !

 4. Super

  Javisst rekommenderas! den otroligt välskriven och spännande. Går redan runt i huset bland mina grannar. Lockades bl a till läsning av boken pga beskrivningen om utvandringen till Sovjet. Har en bekant vars mor var med i den gruppen från Kiruna.

 5. Spännande
  Gun Margareta Patomella, 22 januari 2018

  Det var en av de bäst skrivna böckerna under senare år.
  Mycket spännande- sträckläsning!
  Bra beskrivning av Tornedalen....kynnet hos människorna.

 6. Spännande återkoppling till ett historiskt skede
  AgnetaFJ, 17 januari 2018

  Välskriven och spännande. Intressant att läsa om de tornedalningar som gav sig av till Sovjet på 30-talet i tron att de skulle möta ett himmelrike.

 7. Ovanlig handling
  tommy folkesson, 27 december 2017

  Beskriver miljöer man är ovan vid. Lättläst, men handlingen virrar runt. Läste om slutet flera gånger. Platser och namn svåra att hålla isär.

 8. Historiska utblickar
  Micky, 18 december 2017

  Det bästa med boken var beskrivningarna kopplade till historiska skeden, med Tornedalen som mittpunkt. Vi var överens i bokcirkeln. Spännande intrig med ytliga personteckniingar och handling. Journalistiskt, god research men ingen stor litteratur, inte ens inom deckargenren.

 9. Spännande.
  Lotta Bokmal, 15 december 2017

  Historian om svenskar som utvandrade till Sovjetunionen var helt nytt för mig. Mycket lärorik. Bra skriven, man kunde nästan känna kylan igenom boken. Så typiskt svenskt att aldrig prata om det svåra med våra barn.

 10. Spännande och fängslande bok!
  Strulputte, 12 november 2017

  En mysig bok att läsa. Jag tycker om orts- och bybeskrivningar från Nordkalotten. Folket där är speciella. Enstöringen Lapp-Erik, en gång Sveriges främste skidåkare, slås ihjäl med sin egen yxa i en by i Tornedalen. Katrine, en f.d. anställd på Sveriges Radio, upptäcker att hennes mamma inte är den människa hon trodde hon var, när hon blir varse att mamman, numera sittande på ett demenshem, ärvt en gård, Rauhala. I byn Kivikangas långt uppe i norr.
  Katrine far dit för att ta hand om försä... Läs hela recensionen

 11. Om "glömd" historia.
  Stefan Andersson (Göteborg), 5 mars 2015

  Intressant om en del av vår historia som många försökt sopa under mattan; de svenskar, främst från Norrbotten, som åkte till Sovjet för att de trodde på att skapa ett kommunistiskt paradis. Men dog i arbetsläger, avrättade eller döda av umbäranden och de som kom tillbaka och stöttes ut av f d partikamrater som styrde tankarna och vad som fick sägas. Mycket bra.

 12. Spännande
  Läsvan , 22 december 2014

  Miljöer och personer som känns realistiska och engagerande utgör ramen, och språkligt flyter texten som en klar fjällbäck. Slutet känns dock som en nödlösning, men innan dess var läsningen en njutning för den kriminalromanvana.

 13. Om att söka sina rötter
  UllaCarin Stranne, 3 november 2014

  Jag har läst boken två gånger innan jag bestämde mig för att jag vill äga den
  Den har ett djup som berör Vi människor har ett behov av att söka våra rötter Då får vi svar
  Natur och väderskildringarna är mycket bra beskrivna När man läser boken så lever man med i den och det är svårt att sluta att läsa Människorna blir levande

 14. En riktig riktigt bra spänningsroman
  Christina Öberg, 12 juni 2014

  Den är riktigt bra. Tove Alsterdals beskrivningar av miljö och människor är så bra att det är svårt att lägga boken ifrån sig. Kan rek den till alla.

 15. Vilken stor "debut" - såå bra! En härlig historia...
  -, 4 maj 2013

  Vilken stor "debut" - såå bra! En härlig historia utspelad i kargaste delen av vårt land. Läste också "Kvinnorna på stranden", bra - men den här är klart bättre. Läs den!

 16. I tystnaden begravd, skriven av Tove Alsterlind....
  Elisabeth Norling, 18 april 2013

  I tystnaden begravd, skriven av Tove Alsterlind.
  Mycket spännande och välskriven bok, som jag verkligen rekommenderar till alla läsare som gillar spänning. Det är många ingredienser i boken och särskilt för mig som kommer från Tornedalen. Jag kände igen mig på skildringen av personer och deras olika egenskaper samt miljöerna.

Visa alla 16 recensioner

Fler böcker av Tove Alsterdal