Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2013-11-14
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Ulla Danielsson
Originaltitel
Into the darkest corner
Medarbetare
Lindeberg, Eva (form)
Dimensioner
180 x 110 x 25 mm
Vikt
255 g
SAB
Hce
ISBN
9789174612097
Glöm inte att låsa (pocket)

Glöm inte att låsa

(111 röster)  |  Läs 14 recensioner
Pocket,  Svenska, 2013-11-14
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Catherine Bailey är ung, singel och festar hårt med sina vänner på helgerna. Känner hon sig attraherad av en man tvekar hon inte att ge sig in i leken. Men när hon träffar Lee blir det snabbt allvar. Han är snygg, karismatisk och spännande - det är nästan för bra för att vara sant. Inte bara Catherine utan också alla hennes väninnor faller som käglor. Vilket kap!
Deras passion är himlastormande, Lee uppvaktar Catherine som ingen man tidigare gjort, men snart får hon uppleva hans dåliga humör och en skrämmande brutalitet. När kommer han att höra av sig härnäst? Vem är han egentligen?
Att Lee är en man med makt står klart. Deras relation blir alltmer oförutsägbar och Catherine känner sig osäker, hon har en kuslig känsla av att någon rotar bland hennes saker. Inte lämnade hon fönstret öppet? Och inte låg boken där när hon gick till jobbet i morse? Hon kontrollerar gång på gång att fönster är stängda och dörren är låst när hon går ut. Och sedan kontrollerar hon igen och sedan en gång till. Tvångstankar och ritualer tar över hennes liv, stjäl hennes tid och inre ro. Catherine känner sig hotad till livet.
Långsamt bryts hon ner. Catherine förvandlas från en festglad och självsäker ung kvinna till ett nervvrak med tvångsbeteenden utan någon som helst självkänsla. Hon försöker tala med goda vänner om det som händer men blir inte trodd - de känner Lee och dyrkar honom. Inte skulle han bete sig på det sättet? Hennes liv blir outhärdligt, hon litar inte på någon, har ingen att vända sig till. Catherine ser till slut ingen annan utväg än att fly. Men det hon tror sig ha undkommit en gång för alla kommer att upprepa sig.

ELIZABETH HAYNES är utredare inom polisen och har tidigare arbetat som bland annat bilförsäljare. Glöm inte att låsa, som hon skrev som ett tävlingsbidrag, är hennes första bok och har rönt stora framgångar i både Storbritannien och USA.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Glöm inte att låsa
 2. +
 3. Terapeuten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Terapeuten av Helene Flood (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Glöm inte att låsa. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skrämmande bra
  Maude Boktokig, 28 mars 2023

  Huvvaligen. Den här boken kommer att fastna i dina händer och du vet inte om du ska vara rädd eller njuta. Ett tips: Njut!

 2. Spännande!
  Linda , 18 mars 2017

  En mycket läsvärd bok. Men en aning seg/rörig att komma in. Men ju mer man läser desto mer spännande blir den och det är svårt att lägga ifrån sig boken.

 3. Spännande
  Johanna, 29 mars 2016

  Spännande och lite läskig bok, men seg emellanåt. Mycket upprepningar men när den väl tar fart är den faktiskt läsvärd.

 4. Oerhört spännande!
  Anne, 31 augusti 2015

  Mycket spännande thriller som är svår att lägga ifrån sig. Ingående skildringar av psykisk terror och inget jag rekommenderar för mycket känsliga personer som riskerar att få mardrömmar. Välskriven bok av en författare som är insatt i psykologi och polisarbete.

 5. Spännande
  Milada Holmgren, 25 augusti 2015

  Otroligt spännande o välskriven...jag i princip sträckläste den,kunde inte släppa den....känns som något som verkligen kan hända...kommer att läsa om den om ett tag

 6. Riktigt bra rysare...
  Inger Schill, 19 augusti 2015

  Boken "glöm inte att låsa" är en modern och riktigt bra rysare.
  Fick gåshud. Storyn känns verklig och aktuell. Handlar om en
  relations-stalkare och vad en sådan person kan hitta på.

 7. Spännande
  GUNILLA NORBÄCK, 7 augusti 2014

  Verkligen en sträckläsningsbok, tyckte att varannat-kapitel-principen var lite jobbig först men det var ju det som gjorde boken. Mycket bra!

 8. glöm inte att låsa
  Emma Ling, 4 juli 2014

  En otroligt spännande bok. Jag kunde inte släppa den utan läste ut den på en dag. Rekommenderar den verkligen då detta verkligen skulle kunna hända vem som

 9. Gastkramande!
  Chiasso, 17 april 2014

  Det här är den mest skrämmande bok jag läst på länge, kanske mest för att historien känns verklig; det skulle kunna hända på riktigt. Författaren har lyckats oerhört väl med att bygga upp spänningen genom att varva nutid och dåtid. Man förstår att något fruktansvärt kommer att hända men kan inte räkna ut vad...

 10. Obehaglig men bra!
  Mirre (Portugal), 22 mars 2014

  Så fruktansvärt obehaglig. Men så otroligt bra. En riktigt tänkvärd historia som lever kvar i huvudet långt efter att man läst ut den. Lite rörigt i början när det hoppar mellan olika år, men håll ut, det är värt det. Bra skrivet och den känns som om det kunde vara en riktig historia. Väldigt svår att lägga ifrån sig.

 11. Väldigt spännande och ruggig!
  Ewa H, 25 februari 2014

  Mycket spännande! Skriven på ett annorlunda sätt, men för denna bok var det ett väldigt smart sätt. Annars brukar jag inte gilla så mycket när det hoppar i handlingen mellan olika tidsepoker.

 12. Sträckläste!
  Maria Stidell, 13 februari 2014

  Den gick aldrig till överdrift! Mycket bra skriven och man ville inte lägga boken ifrån sig. Vill läsa mer av den här författaren.

 13. Psykologisk
  Gudrun Monica Lindqvist, 31 januari 2014

  Man vill inte lägga boken ifrån sig. Sträckläste så mycket jag kunde mellan måstena. En bok som kan ge kvinnor en väckarklocka när något inte riktigt stämmer med mannen du är tillsammans med.

 14. Vi läsare brukar tala om bladvändare, men här försökte...
  Bokrotad (Stockholm), 5 december 2013

  Vi läsare brukar tala om bladvändare, men här försökte jag nästan läsa flera blad/sidor på en gång, för jag ville så hjärtslitande gärna veta vad som skulle hända!
  Kära nån, denna bok gjorde mig så nervös så upprörd och även förbannad! Det är inte ofta man hittar en bok som är så spännande att man nästan glömmer att andas...

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Elizabeth Haynes