Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
2014-01-16
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
175 x 110 x 25 mm
Vikt
222 g
SAB
Hc
ISBN
9789174612424

36 timmar

(48 röster)  |  Läs 5 recensioner
Pocket,  Svenska, 2014-01-16
79
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I ett dystopiskt Stockholm i en inte alltför avlägsen framtid får vi under 36 intensiva timmar följa Johanna Lindström, general och chef för Försvarsmaktens operativa verksamhet.
Det är midsommarhelg och hela staden är avspärrad. En från början fredlig demonstration mot polisens sätt att tillämpa en ny terroristlagstiftning den så kallade Nationalsäkerhetslagen har urartat.
Johanna hinner precis rädda sin 15-åriga dotter undan det kaos som utbryter när poliserna drar sina vapen. Men alla har inte samma tur. När tårgasens dimmor lättar har flera personer skjutits till döds av ordningsmakten.
Johanna konfronterar generaldirektören för Säpo. Och strax därefter blir hon utsatt för ett attentatsförsök.
För att skydda sig själv, sin dotter och sitt land tvingas Johanna utnyttja alla sina militära resurser. Hon är en konspiration på spåren som leder till en myndighet med hållhakar på regeringen en myndighet som samarbetar med kriminella element och som vill förflytta makten från Sveriges regering och riksdag till sig själv ...

"en spännande och välskriven historia"
DAST Magazine

"en riktig bladvändare"
Borås Tidning

"Johanna Lindström är en unik huvudperson i svensk spänningslitteratur och det är roligt att läsa om en kvinna som så självklart dominerar på ett annars så manligt inmutat område. Det är förstås på tiden att vi får en kvinna som kan ta upp tävlingen mot sådana som Hamilton."
Upsala Nya Tidning

DAVID BERGMAN växte upp i Norrbotten och utbildade sig till officer vid Militärhögskolan. Han har i huvudsak arbetat med psykologiska operationer och är en av grundarna av det svenska Psyops-förbandet, där han varit plutonchef och utbildningsansvarig. Den militära karriären innefattar även utlandstjänst på Balkan och i Afghanistan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. 36 timmar
 2. +
 3. Kodnamn Aurora

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kodnamn Aurora av David Bergman (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av 36 timmar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Framtid?
  Torborg , 5 maj 2022

  Spännande och samtidigt oroande framtidsvision. Istället för en Johan så har boken en Johanna som frontperson. Ett plus för mig som kund.

 2. Spännande, men oj vad militären är härlig och bra
  Lars Kinnunen, 29 augusti 2018

  En tät svensk aktionthriller med en kvinnlig skönt stenhård huvudperson. Svårt att lägga ifrån sig boken när det hettar till, och det gör det ofta hela tiden, och mot slutet kontinuerligt. Det enda jag hade emot den var ett ganska ohämmat hyllande av den svenska militären, jag menar lite grann är väl OK (vi har kanske en ganska bra militärmakt jämfört med andra länder, vad vet jag), men det var lite tjockt påmålat bitvis. Storyn är inte helt osannolik, obehagligt nog; man får sig ett par tank... Läs hela recensionen

 3. Bra start
  Tell-Inge Leandersson, 1 september 2015

  Började bra men blev lite rörig på slutet, lite svårare att hänga med. Kanske var det jag som var trött och okoncentrerad.

 4. Kan det verkligen hända?
  Svensson, 27 augusti 2015

  Till en början en mycket spännande bok som vilken agentroman som helst. Så småningom börjar man fundera. Kan det verkligen hända det som sker i boken?

  Ja helt taget ur det blå är det nog inte. Tänk bara om några som "Järnrören" kommer till makten...

  Jag tycker att boken har något annat att förmedla en bara spänning och underhållning. Den får en att tänka efter.

 5. Rekommenderas!!!
  Carl Hamilton, 20 augusti 2015

  Utmärkt skriven och mycket spännande, klart lämplig för sträckläsning!:-). Mycket realistiskt skildrat vad gäller ett möjligt framtida scenario... Författaren har gjort en synnerligen bra entré på marknaden inom den här genren. Ser fram mot kommande böcker!

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av David Bergman