Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Silfverbielke (del 5)
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2015-02-09
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Olsson, Nils (form)
Dimensioner
180 x 110 x 20 mm
Vikt
210 g
SAB
Hc
ISBN
9789174613452

Erövraren

(77 röster)  |  Läs 10 recensioner
Pocket,  Svenska, 2015-02-09
79
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Psykopaten och seriemördaren Christopher Silfverbielke har med skrämmande medel lyckats bli frigiven från den slutna psykiatriska vård han dömts till.
Nu är han tillbaka med nya djävulska planer i sinnet. I tv-rutan ler han mot det svenska folket och säger: "Tack - och förlåt!"
En ny mardröm kan börja.

Snygg, charmfull, rik och belevad men samtidigt fullständigt hänsynslös, känslokall, sexfixerad och brutal. Med Christopher Silfverbielke har Buthler och Öhrlund skapat en unik karaktär som inte lämnar någon oberörd.

DAN BUTHLER och DAG ÖHRLUND romandebuterade tillsammans år 2007 med mord.net, som sedan dess sålts till tio länder. Deras böcker om Christopher Silfverbielke och kommissarie Jacob Colt har gjort stor succé och blivit mycket uppskattade läsarfavoriter.

Pressröster om Erövraren:
"Boken är skruvad, men underhållande och tempot är högt."
Alf Ehn, Mariestads-Tidningen

"Det är välskrivet underhållande och lite kittlande med denna totala egoism. Här är det extra allt av just allt."
Björn G. Stenberg, Upsala Nya Tidning

Pressröster om Buthlers och Öhrlunds tidigare böcker:
"Diaboliskt bra"
Östran

"Bret Easton Ellis goes Stockholm Noir, som möter svensk myspyspolis. En litterär frontalkrock som skapat thrillerserien med extra allt."
Tara
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Erövraren
 2. +
 3. Motvind

De som köpt den här boken har ofta också köpt Motvind av Dan Buthler, Dag Öhrlund (pocket).

Köp båda 2 för 158 kr

Kundrecensioner

Det finns 10 recensioner av Erövraren. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Serien
  Barbro Svensson, 10 maj 2022

  Hela serien var så bra. Man bara tvungen att sluta läsa för att hämta andan då den är otäckt läskig.

 2. Slutar att läsa nästan direkt!
  Simonsesar, 7 november 2017

  Jag har bara läst ca 35 sidor, men klarar inte mer. Dåligt språk, dålig intrig. Har iofs inte läst de tidigare böckerna, kanske hade den här varit bättre då.

 3. Avslut
  Kent Roland Jeansson, 31 januari 2017

  Många som läst.. som ändå på något sätt vill se ett avslut på det hela. Det känns som det blir lite långrandigt att läsa bok efter bok.

 4. Undermålig på så många sätt
  Mimmi, 5 november 2016

  Handlar i princip endast om en psykopat och hans bisarra påfund som han helt osannolikt lyckas komma undan med. Undermålig på så många sätt och saknar den där twisten man går och väntar på.

 5. Spännande
  - (Bunkeflostrand), 3 augusti 2016

  Gillar denna serie, oväntade vändningar, mycket välbeskrivet i alla psykopatens beteende. Läskig & svår att släppa. Kan mycket väl rekommendera att läsa denna serie, ta den dock från början, råkade värka med Hämnaren.....

 6. Uppfyllde inte förväntningarna
  Evelina , 7 augusti 2015

  Det känns som att författarna har spårat ur totalt i den här boken. Christophers frigivning från den slutna rättspsykiatriska vården och den politiska karriären känns inte alls trovärdig. Han får knappt några ifrågasättanden när han framträder i TV, ställer upp på intervjuer i tidningar osv. Och partiet han väljer tar emot honom med öppen famn (även om det finns någon kritisk röst) - något som jag tycker är mycket märkligt med tanke på hans bakgrund.

  Den är inte lika obehaglig som de... Läs hela recensionen

 7. Erövraren
  Helena Danielsson, 7 maj 2015

  Denna bok var den som var minst spännande i serien. Men klart läsvärd! Har man en gång börjat med böckerna om psykopaten Christopher Silfverbielke kan man inte lägga de ifrån sig.. Ser framemot nästa bok Hämnaren!

 8. Aningen platt
  Maruschka, 6 maj 2015

  Karaktärerna var aningen platta och handlingen inte tillräckligt spännande för att kompensera för det. Antingen ska karaktärerna kännas tillräckligt intressanta eller att själva storyn i sig själv är tillräcklig för att man ska vilja läsa vidare när det gäller deckare. I den här boken saknades båda.

 9. Ett måste för den som följt serien.
  Mikael, 13 april 2015

  Välskriven och spännande rakt igenom, precis som tidigare böcker i serien.
  En självklar fortsättning för dig som läst de tidigare böckerna i serien.

 10. C Silfverbielke...en utpräglad ulv i fårakläder...
  Marie-Louise P, 17 mars 2015

  Denna uppföljare till tidigare böcker i serien om Christopher Silfverbielke är betydligt bättre än jag förväntat mig. Den är välskriven, rapp i tempot och inget ord el mening känns överflödigt i sammanhanget. - Allt fyller en funktion! Boken är ytterst samhällskritisk där psykopaten Silfverbielke reflekterar och finner vårt nutida svenska samhälle alltmer förflackat och där den nödvändiga och genomgripande förändringen inte står att finna i sikte.....C Silfverbielke ser, utifrån sin narcissis... Läs hela recensionen

Visa alla 10 recensioner

Fler böcker av författarna