Rättslös (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (210.2 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Martin Wallström
Utgivningsdatum
2016-01-07
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789174615456

Rättslös Ljudbok

(5 röster)  |   Läs 2 recensioner
Ljudbok,  Svenska, 2016-01-07

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Brännmärkt" (del 1) och "Rättslös" (del 2) är dokumentärromaner baserade på Peter Rätz liv. Peter Rätz arbetade i nio år med att infiltrera Brödraskapet, Bandidos och Hells Angels.

Peter arbetar som dörrvakt och indrivare för Hells Angels. Han är känd hos allmänheten som en av landets farligaste kriminella och blir ständigt trakasserad av polisen. Få vet att Peters identitet bara är en täckmantel. I hemlighet jobbar han undercover för polisen med att infiltrera kriminella MC-gäng. Tack vare Peter har hans hanterare, kriminalkommissarie Sven Lilja, under årens lopp kunnat genomföra stora och lyckade operationer.

Peter är trött på det liv som han lever och längtar i hemlighet efter att få lägga av. Att han dessutom har blivit nära vän med Hells Angels-brodern Robert, och fått ta del av hans familjeliv, gör honom ännu mer motvillig att sätta dit klubben för polisens räkning. Sven tar dock till alla medel för att hålla Peter kvar. Det blir ett spel på liv och död, där det slutgiltiga avslöjandet kommer allt närmare.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Rättslös. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Tragisk
    -, 4 augusti 2022

    Det är en stark och tragisk bok om hur vårt samhälle Sverige ser ut i det fördolda. Men människor som använder andra medmänniskor som om det vore robotar, som man ej behöver ta hänsyn till och använda på de sätt de passar dem själva bäst. Att polisen har infiltratörer må vara bra och viktigt, men dessa personer skall INTE kunna stå utan poliskydd. Förstår att man inte kan röja deras identitet, men det är ett rent äckligt utnyttjande av människor. Vi skall höja och hylla dessa personer, som riskerar sina liv för staten.

  2. Okej som den innan
    -, 2 december 2020

    Denna är som förra men fortsätter berätta vad som kan hända

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Karin Aspenström