Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Anki Karlsson (del 1)
Antal sidor
299
Utgivningsdatum
2016-05-09
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Medarbetare
Scheutz, Sofia (form)
Dimensioner
180 x 110 x 15 mm
Vikt
173 g
SAB
Hc
ISBN
9789174615616

Av skuggor märkt

(100 röster)  |   Läs 3 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-05-09
64
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Efter att hennes sjuke man gått bort ser Anki Karlsson fram emot att börja ett nytt liv. Äntligen ska hon ta upp sitt ungdomsintresse, ridningen. Hon lämnar Stockholm, köper två islandshästar och flyttar till den lilla gotländska socknen Mullvalds. Där ska hon rida ut i den vackra naturen och njuta av ett behagligt pensionärsliv.
Men hon hinner knappt packa upp förrän bilden av idyllen spricker. Någon vandaliserar kyrkan och altarduken lämnas blodig. Kort därpå ligger en främmande häst förgiftad i Ankis stall. När dessutom ett likfynd hittas i hennes trädgård kastas misstankarna mot henne. Tillsammans med den pensionerade och till en början inte så välvillige kommissarien Tryggve gör Anki allt för att ta reda på vem det är som stör friden i Mullvalds.

Av skuggor märkt är den första delen i Marianne Cedervalls deckarserie om Anki Karlsson.

MARIANNE CEDERVALL är född 1949 på Gotland. Hon växte upp i Stockholm, men bor idag halvårsvis i Västerås och i sitt kapell i gotländska Ala. Hon debuterade 2009 med romanen Svinhugg, den första i serien om väninnorna Mirjam och Hervor. Debuten följdes upp med fyra titlar (Svartvintern, 2010, Spinnsidan, 2011, Stormsvala, 2013 och Solsvärta, 2014) och totalt har böckerna om Mirjam och Hervor sålt i 190 000 exemplar.

"en riktig mysdeckare i gotländsk hästmiljö."
Gunilla Sandell, Allers

"Det publiceras mängder av deckare varje år med i stort sett ett likartat innehåll. Utgivningen känns överflödig då det skjuts och jagas på samma tröttsamma sätt. Men Marianne Cedervalls senaste bok Av skuggor märkt skiljer sig från mängden. [...] Om man vill 'kura in sig' en mörk höstkväll med en lättläst och spännande bok så är Av skuggor märkt ett riktigt bra val!"
Ingeborg Ahlander, VLT

"Att få privilegiet att få ta del av Marianne Cedervalls berättande är fantastiskt [...] Detta är en medryckande deckarhistoria med välporträtterade karaktärer. En glädje att läsa."
Ulrika Larsson, Halmstad 7 Dagar
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Av skuggor märkt
 2. +
 3. Låt det som varit vila

De som köpt den här boken har ofta också köpt Låt det som varit vila av Marianne Cedervall (pocket).

Köp båda 2 för 143 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Av skuggor märkt. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Stallycka?

  Marianne Cedervall skriver till oss äldre kvinnor vi får ett igenkännande som är rätt behagligt men lämna hästarna kvar i stallet. För oss som är tämligen ointresserade av hästar i alla fall svalnade det efter fjortonårsåldern. Mariannes tidigare böcker (Svinhugg går igen) och efterföljande böcker på det temat tyckte jag bättre om, tanterna var helfestliga.
  Hälsningar Sigbritt

 2. Besviken
  Ingrid , 25 mars 2017

  Såg fram emot en trevlig läsning, med en målande beskrivning av händelser och miljön. Denna bok känns som ett hafsverk, utan en tydlig tråd av spänning och i vissa fall igenkännande. Tar boken aldrig slut .......

 3. Lättläst och mysig
  Bippsan, 17 juni 2016

  Jag har läst det mesta Marianne Cedervall har skrivit och jag kommer fortsätta göra så. Den här boken, liksom hennes tidigare, är lättläst och mysig. Ett par faktafel vad gäller ridning och hästar - enligt min åsikt - men annars en mysig läsning. Småspännande, jag var övertygad om att jag visste vem den skyldige var...men det var inte den jag trodde. Läs och mys. Ge den sedan till en kompis, den blir säkert väl mottagen.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Marianne Cedervall