Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (1.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Utgivningsdatum
2016-08-21
Förlag
Lind & Co Förlag
Översättare
Pelle Fritz-Crone
ISBN
9789174616798
Sången om den röda rubinen (e-bok)

Sången om den röda rubinen E-bok

(1 röst)
E-bok (EPUB), Svenska, 2016-08-21

Styckköp

39

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Agnar Mykle är en av de mest kontroversiella författarna genom tiderna i Norge. Sången om den röda rubinen förbjöds 1957, ett år efter att den utkommit.

Rättsfallet som följde blev oerhört uppmärksammat. Mykle och hans förläggare anklagades för att publicera omoraliskt och pornografiskt material. De friades, men boken drogs under en period in från marknaden.

I romanen får vi följa den unge studenten Ask Burlefot under hans tid vid universitetet i Bergen - hans rastlöshet, frustration och sökande leder honom in på en väg fylld av skam, förluster och triumfer. Och det är Asks många möten med kvinnor och detaljrikedomen i dessa skildringar som gjorde boken så uppmärksammad.

Romanen blev en kritikersuccé och sålde stora upplagor där den gavs ut. I Sverige var det en omtalad skandalbok och i USA blev sedlighetsmålet mycket uppmärksammat.

Sången om den röda rubinen är en energifylld, rolig och rörande berättelse om en ung mans väg ut i livet. Den är också en av de stora kärleksromanerna i nordisk litteratur, väl värd sin plats i hyllan bredvid storheter som Den allvarsamma leken.

Denna utgåva har ett nyskrivet förord av Eva Ström.

AGNAR MYKLE (19151994) debuterade 1948. Han skrev flera romaner, pjäser och noveller men Sången om den röda rubinen är hans mest kända bok. Mykle var själv student vid universitetet i Bergen och det cirkulerade många rykten om vilka av stadens gifta och ogifta damer man kunde hitta som karaktärer i romanen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Agnar Mykle

  • Lasso Round the Moon

    Agnar Mykle, Maurice Michael

  • Das Lied vom roten Rubin

    Agnar Mykle

    Eine bewegende Geschichte über Enttÿuschungen, Schuldgefühle und das Erwachsenwerden, die kurz nach Erscheinen in Norwegen wegen expliziter Sexszenen verboten wurde.Nach seiner Zeit als Lehrer in Nordnorwegen beginnt Ask Burlefot mit Anfang 20 ...