Matematik i kvadrat : 100 begrepp att känna till (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
256
Utgivningsdatum
2017-02-28
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Översättare
Kjell Waltman, Inge R L Larsson
Originaltitel
Maths Squared
Medarbetare
Imaging, Pikaia (form) / Jones, Dave (form)
Illustratör/Fotograf
Tim Brown
Dimensioner
172 x 143 x 27 mm
Vikt
459 g
SAB
Ta
ISBN
9789174616873
Matematik i kvadrat : 100 begrepp att känna till (inbunden)

Matematik i kvadrat : 100 begrepp att känna till

(3 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-02-28

Slutsåld

Från Pythagoras sats och Einsteins relativitetsteori till Euklides geometri och fjärilseffekten matematik ger oss ett helt nytt språk för att förstå och beskriva vår verklighet. Matematik i kvadrat är en perfekt introduktion till den mystiska, magiska siffervärlden, och tar dig genom allt från grunderna i aritmetik till de fascinerande utkanter där matematik och filosofi möts.
Med 100 ämnen indelade i 10 kapitel, vart och ett med tydliga illustrationer, kommer boken bli ett utmärkt verktyg för den som vill lära sig mer om siffrornas språk. Matematik att beräkna räntor, förstå sannolikhet eller resultaten av olika undersökningar är en vetenskap som består av praktiska idéer. Men i matematikens värld ryms också skönhet, symmetri, mystik och spänning.
Matematik i kvadrat skildrar 100 av de mest användbara, udda och fascinerande idéerna. 10 x 10 ämnen presenterar 100 grundläggande begrepp rakt på sak.
Tydliga illustrationer gör även de mest komplexa förklaringarna lätta att ta till sig.

I samma serie på Lind & Co finns även Fysik i kvadrat och Psykologi i kvadrat.

MARIANNE FREIBERGER och RACHEL THOMAS är redaktörer för tidningen Plus, som publicerar artiklar från ledande matematiker och forskare, inom ämnen som konst, vetenskap och sport. De är även författare till matematikboken Numericon: A Journey Through the Hidden Lives of Numbers och redaktörer till boken 50: Visions of Mathematics.

"Varje ämne illustreras av tydliga och utmärkta illustrationer som gör även de mer avancerade begreppen lätta att förstå. Detta är en mycket trevlig bok som ger en fascinerande inblick i, och introduktion till, matematikens värld. Boken kräver inga egentliga förkunskaper och kan rekommenderas till alla matematikintresserade."
Michaël Norberg, BTJ

"Utmärkta böcker, som bör finnas i varje skol- och kommunbibliotek."
Mats Garme, Ölandsbladet
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna