Storm (ljudbok)
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (130.8 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Martin Wallström
Utgivningsdatum
2017-01-30
Förlag
Lind & Co Förlag
ISBN
9789174618242

Storm Ljudbok

Ljudbok,  Svenska, 2017-01-30

Styckköp

99
Billigast på PriceRunner

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Spänningsroman delvis baserad på självupplevda händelser.

Teneriffa, november 2001. Tvillingtornen har just rasat och världen tycks stå i brand. I Santa Cruz hamn ansluter Daniel till Gale och Devan, ett irländskt par som annonserat efter besättningsmän till sin seglats över Atlanten. Snart kommer också tyska Matthias ombord.

För Daniel är havet en väg ut, en chans att omskapa sig själv. För Gale och Devan är det en dröm som går i uppfyllelse. Matthias behöver bara en paus. Men Venja är en liten segelbåt, och ute på öppet hav blir besättningens utsatthet snart uppenbar för var och en. Avskurna från omvärlden går de fyra allt längre in i en egen verklighet med otydliga spelregler. Samtidigt tycks det allt viktigare att få klarhet i vem Daniel är, och vad det är han flyr ifrån...

Storm är en psykologisk spänningsroman som utspelar sig långt ute till havs, en plats som är fullständigt isolerad och omöjlig att ta sig ifrån. Vad är människor egentligen kapabla till under enorm press? Och när övergår den totala friheten i sin motsats, en förlamande rädsla?

"Minimalistisk, kondenserad, tätt... förtätad och komplex. Riktigt, riktigt bra. Språket är fantastiskt, han skriver otroligt exakt. Jättespännande, otroligt bra!"
Jögge Sundqvist, SVT Gokväll

"Sofistikerad och raffinerad spänning. Man flyter igenom den här berättelsen".
Yukiko Duke, SVT Gomorron Sverige

"Det är oerhört förtätat skrivet ... Inte alla författare går i land med att så nyansrikt som Karl Eder skildra de små förändringar i människors samvaro som gör att en situation helt kan ändra karaktär. Det tyder på stor människokännedom och psykologisk insikt".
Clemes Altgård, Norra Skåne

"[...] Man kan förstås inte påstå att årets debutant kom redan i januari. Men det skulle förvåna mig om det dyker upp någon bättre."
Lotta Olsson, DN
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Karl Eder