Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
461
Utgivningsdatum
2017-08-14
Upplaga
1
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
220 x 150 x 35 mm
Vikt
649 g
SAB
Qz
ISBN
9789174618846
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna (inbunden)

Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2017-08-14
239
  • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
I Sveriges mäktigaste familjer möter vi miljardärerna som spelar i en egen division i svenskt näringsliv. Många av dem har utvecklat globala företag och skapat förmögenheter som ger makt och inflytande i det svenska samhället. I femton berättelser om företagen, människorna och pengarna får vi se hur det gick till när landets största förmögenheter växte fram.
Här möter vi familjeföretagen som har gjort skillnad och skapat stora värden: modehandlarna Persson som gjorde H&M till ett globalt modevarumärke, lågprisjägarna Kamprad som möblerade hem i hela världen och innovatörerna Rausing som vände upp och ner på livsmedelsindustrin med en pyramidformad mjölkförpackning.
Bland Sveriges mäktigaste familjer märks även skeppsredarna Olsson i Stenasfären, oljebaronerna Lundin och pionjärerna Stenbeck. Här möter vi också några verkliga doldisar, redardrottningen Ane Uggla och äventyraren Frederik Paulsen.
Framgångshistorierna kantas av kriser, konflikter och motstånd. Det är engagerande och inspirerande berättelser om företagsbyggande och en guldkantad tillvaro, som också skildrar livets skuggsidor och drömmar om revansch.
Författaren Anders Ström gör upp med några myter om ägande och resonerar kring Sveriges mäktigaste familjers betydelse för landet och svenskarna. Han reflekterar också över aktivt ägande, långsiktighet, arv, personliga drivkrafter, skatt, filantropi och de skilda världar vi lever i. I boken möter vi dessutom maktens söner och döttrar och de rika familjerna som försvann.

ANDERS STRÖM är författare och skribent med fokus på människor, ekonomi och investeringar. För Nordens största aktie- och fondmagasin, Aktiespararen, har han porträtterat många näringslivsprofiler - från Niklas Zennström till Donald Trump. På Lind & Co har han tidigare utkommit med Investeringsboken - Din guide till ekonomiskt oberoende.
"Deskriptiva delar blandas med analyser och slutsatser. Även om det finns annan litteratur med ungefär samma innehåll är detta livfulla och lättlästa berättelser om vårt lands främsta företagsgrupperingar och de som nu återfinns i ledningen av dem." Ulf Viklund, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Sveriges mäktigaste familjer : företagen, människorna, pengarna
  2. +
  3. Kom och skratta åt Lilleputt : en självbiografi

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kom och skratta åt Lilleputt : en självbiografi av Thorsten Flinck, Håkan Lahger (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »