Tomtespelet : en julsaga i 24 kapitel (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
153
Utgivningsdatum
2017-10-19
Förlag
Lind & Co
Dimensioner
216 x 140 x 15 mm
Vikt
266 g
SAB
Hcg
ISBN
9789174619423

Tomtespelet : en julsaga i 24 kapitel

(12 röster)  |  Läs 3 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2017-10-19
102
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det är den sista lördagen i november. Elvaårige Mikael går runt på stadens julmarknad. Då ser han en mystisk tomte vid ett bord i en gränd. Jultomten säljer ingenting. Istället erbjuder han Mikael att vara med på ett spel. Det handlar om att göra något kul, intressant eller nyttigt varje dag fram till jul. Instruktionerna om exakt vad han ska göra kommer som ett sms i mobilen klockan tre varje dag. Självklart står ett fint pris på spel.
Tomtespelet är en julkalender i bokform. Ett spännande kapitel varje dag från den första till och med den 24 december. Kommer Mikael att klara av alla uppdrag?
Som att hugga en julgran och göra en snögubbe, trots att det inte finns någon snö? Hur gör man något intressant av att koka julgröt? Och tomten - finns han verkligen på riktigt? Det gäller att hänga med ända fram till den dramatiska upplösningen på julafton.

ARNE NORLIN har skrivit över sextio barnböcker. Han är mest känd för Nussekudden och bilderböckerna om Halvan: Här kommer polisbilen och sexton till. Men han skriver också för 9-12 åringar: Tidstvillingarna och serien Fans, böcker om ung kärlek och att hålla på fotbollslag. På bibliotekens lista över de mest utlånade författarna i Sverige kommer han på trettonde plats.

"Arne Norlin har skrivit en mycket fin julhistoria om en nyfiken, varmhjärtad kille som genom uppdragen lyfter fram gemenskap och värme. Rekommenderas!"
Annika Övermyr, BTJ
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tomtespelet : en julsaga i 24 kapitel
 2. +
 3. Atlas över vår konstiga värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt Atlas över vår konstiga värld av Fleur Star, Chris Hawkes (inbunden).

Köp båda 2 för 281 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Tomtespelet : en julsaga i 24 kapitel. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En julkalender i bokformat.
  Gullis lästips (Rönninge), 23 november 2020

  Tomtespelet är en julkalender i bokformat med fokus på det som faktiskt är viktigt till jul, vänskap och gemenskap, men på ett modernt och nytt sätt som fångar läsaren.

  "Tomtespelet är en fin julhistoria som handlar om den elvaårige pojken Michael som under en julmarknad träffar en man som verkligen ser ut som självaste jultomten.

  Den mystiska jultomten erbjuder Michael att vara med i ett spel som går ut på att han varje dag ska göra något kul, intressant eller nyttigt varj... Läs hela recensionen

 2. Barnen dissa den efter 6 kapitel.
  Trolla , 1 januari 2018

  Till och med 7 åringen dissa den redan efter 6 kapitel. Jag hade tänkt att även 12 åringen som annars gillar högläsning skulle gilla den, men det gick inte.

 3. Kul idé
  Ann, 28 december 2017

  Rolig idé med en 24 kapitels bok som handlar om julrelaterade saker, förutom att det blir en julkalenderbok så lär man sig fakta om saker som mistel och julmust till exempel.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Arne Norlin