Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2012-08-28
Upplaga
1
Förlag
BoD
Dimensioner
210 x 150 x 10 mm
Vikt
240 g
Komponenter
Paperback
SAB
305.31,Ohjb
ISBN
9789174630817

Mansförbjudet : könsdiskriminering av män och pojkar

(5 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2012-08-28
143
  • Skickas från oss inom 7-10 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Det pratas mycket om diskriminering av kvinnor, men det är svårt att hitta exempel på sådan i Sverige. Däremot är diskrimineringen av män och pojkar mycket utbredd. Det börjar i lagstiftningen. Myndighetsutövning och praktisk politik är också full av mansdiskriminering. Även den privata sektorn främjar ofta kvinnor/flickor på bekostnad av män/pojkar. "Mansförbjudet" ger en översikt över problemet och följer upp med en diskussion om orsaker och konsekvenser, inklusive en genomgång av hur Diskrimineringslagen gjorts tandlös och hur Diskrimineringsombudsmannen (DO) tittar bort.

Frågor om jämställdhet och jämlikhet inom samhället och i arbetslivet handlar om ett sammansatt och konfliktfyllt ämnesområde. Facklitteraturen i dessa frågor är omfattande. Per Ströms för vissa läsare kanske provokativa bok bryter här mönstret. Den handlar om könsdiskriminering och då den allvarligaste formen nämligen formell diskriminering som grundar sig på lagstiftning och myndighetsutövning. Den drabbar nästan uteslutande pojkar och män. De slutsatser som författaren drar grundar sig bl.a. på egen forskning. I 18 kapitel redovisas ett stort antal exempel rörande könsdiskriminering av pojkar och män inom en rad områden. [...] Per Ström, författare och samhällsdebattör, har skrivit en intressant och kanske medvetet provocerande bok. Den kommer att väcka debatt, särskilt bland handläggare av jämställdhets och mångfaldsfrågor.
BTJ (HÄFTEPOS 12124229, LEKTÖR INGE OHLSSON), oktober 2012
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Mansförbjudet : könsdiskriminering av män och pojkar
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 242 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mansförbjudet : könsdiskriminering av män och pojkar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Läs den!!
    Joe, 18 juli 2017

    Ett måste för den som vill ha ammunition i debatten när feministerna sprider sin totalt verklighetsförvrängda bild av samhället i dag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Pär Ström