USA som världspolis : amerikansk utrikespolitik och ekonomi efter 1945 (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
389
Utgivningsdatum
2013-10-24
Upplaga
1
Förlag
Nomen förlag
Dimensioner
209 x 148 x 21 mm
Vikt
564 g
SAB
Kqa.55
ISBN
9789174655506
USA som världspolis : amerikansk utrikespolitik och ekonomi efter 1945 (häftad)

USA som världspolis : amerikansk utrikespolitik och ekonomi efter 1945

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2013-10-24
234
  • Skickas inom 5-8 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
USA är världens mäktigaste stat och dominerar helt militär alliansen Nato. Denna stat har sedan mer än 100 år varit inblandad i ett mycket stort antal konflikter och krig över hela världen. USA har blandat sig i andra länders inrikespolitik i en omfattning som saknar historiskt motstycke. Man har smugglat in pengar och vapen till USA-vänliga grupper, startat upplopp och uppror, tillsatt och avsatt presidenter, anfallit och ockuperat andra länder. Hur har det kunnat bli så? Boken presenterar en mängd fakta om USA:s utrikespolitik - ekonomi, handel och militära kapacitet - och hävdar att utrikes- och militär politik har sin grund i ekonomiska intressen. Här ges vidare en bred beskrivning av FN och andra internationella organisationer, biståndspolitik, världsfattigdomen samt den globala ekonomiska ordning vi ser idag. Trots USA:s mäktighet har dess ledning försatt sig i ett allt svårare läge, där nya stater och grupperingar är ivriga att ta över. I två avslutande kapitel försöker författarna bedöma de aktuella motsättningarna i världen och vad vi kan vänta oss av framtiden.Ulf Karlström och Anders Romelsjö var bägge aktiva på 1960- och 70-talet i solidaritetsrörelsen med Vietnams folk och skrev bland annat studiematerial om USA-imperialismen för De Förenade FNL-grupperna.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. USA som världspolis : amerikansk utrikespolitik och ekonomi efter 1945
  2. +
  3. Afghanerna

De som köpt den här boken har ofta också köpt Afghanerna av Åsne Seierstad (inbunden).

Köp båda 2 för 453 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av USA som världspolis : amerikansk utrikespolitik och ekonomi efter 1945. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Lär känna din omvärld
    Hans Skagerlind, 12 juni 2017

    Boken är oumbärlig för att förstå vad som händer idag. Vilka krafter är det som styr? Är det den amerikanska presidenten som kontrollerar var och hur krigen ska föras?

Visa alla 1 recensioner