Tradiciones suecas (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Spanska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2015-06-02
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Översättare
Maria Elena Guzmán
Medarbetare
Gerhardsen, Hanna (red.) / Henrikson, Margot (form) / Jansson Icardo, Helena (foto)
Dimensioner
235 x 175 x 15 mm
Vikt
576 g
SAB
Ikö
ISBN
9789174691245

Tradiciones suecas

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Spanska, 2015-06-02
198
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Svenska traditioner - nu på spanska!

Nästan 400 miljoner människor har span ska som sitt modersmål. Det gör spanskan till världens näst största språk. Många spansktalande turistar i Sverige, många har också invandrat till Sverige. Det är dessutom många svenskar som under en del av året bor i Spanien.

I boken berättar kulturhistorikern Jan-Öjvind Swahn om årets alla högtider.

Vi guidas genom årets festligheter, gamla som nya, i kronologisk ordning. En del är "typiskt svenskt", som Lucia- och midsommarfirandet och vårt kalasande på semlor, kräftor och surströmming. Andra tradi tioner delar vi med andra - men med vår egen utformning. Där kan läsare med olika bakgrund känna igen sig. Julen och påsken får naturligtvis stort utrymme.

Här finns även RECEPT på klassiska maträtter som hör samman med våra traditioner.

Boken är fylld med intressant och roande historiska och nutida fakta och anekdoter. Den är rikt illustrerad med 100-tals bilder och foton.

Jan-Öjvind Swahn är en av våra främsta aukto riteter inom kulturhistoria. Han kan konsten att skriva på ett lärorikt och underhållande sätt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Tradiciones suecas
 2. +
 3. Mi País Inventado / My Invented Country: A Memoir: Spanish-Language Edition of My Invented Country: A Memoir

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mi País Inventado / My Invented Country: A Memo... av Isabel Allende (häftad).

Köp båda 2 för 472 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Tradiciones suecas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Utmärkt
  Fox, 26 maj 2022

  Mycket utförlig.Tror de fått med varenda högtid vi har, dessutom med den historiska bakgrunden. Bilder i färg kompletterar texten. Recept på glögg, lussebullar och pepparkakor. Passar bra som present.

 2. ¡Tradiciones Suecas!
  Åsa Alexandersson, 18 juni 2015

  Fina bilder. Bra beskrivningar av svenska traditioner på spanska. Jag kommer att få stor nytta av boken på min resa till Spannien i sommar. Min ambition är att ge Sverige "PR" genom att visa boken för spanjorer. Till hösten kommer jag att ha stor nytta av boken som kurslitteratur i en studiecirkel där vi studerar spanska och spansk kultur, geografi mm (gäller även Latinamerika) Jag kan varmt rekommendera boken!

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Jan-Öjvind Swahn