Sveriges historia : från stenyxa till smartphone (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
101
Utgivningsdatum
2019-09-23
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
280 x 220 x 10 mm
Vikt
667 g
SAB
uKc
ISBN
9789174692853
Sveriges historia : från stenyxa till smartphone (inbunden)

Sveriges historia : från stenyxa till smartphone

(11 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-23
189
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
"Lättillgängligt... En stor mängd intressanta illustrationer... läsaren får en känsla för historiens gång som borde väcka intresse för ämnet. Betyg 4 av 5"

Anne-Marie Karlsson, Bibliotekstjänst

 

"Fullspäckad historiebok med de mest kända händelserna i fokus... genomtänkt layout och många roliga gåtor"

Lotta Olsson. DN

 

Sveriges historia - från stenyxa till smartphone

Vikingar, kungar och drottningar, uppfin ningar och händelser följ med på en resa genom Sveriges historia - från det att inlandsisen försvann och de första människorna kom till vårt land. Läs om stenålder, vikingatid och digerdödens härjningar på medeltiden, om Gustav Vasas makt och den krigiska stormaktstiden. Lär dig mer om den stora utvandringen till Amerika på 1800-talet och om viktiga händelser under 1900-talet som leder fram till vår egen tid.

Allt rikt illustrerat med fotografier, målningar, kartor och en mängd intressanta och roliga faktarutor.

Björn Höglund är med sin bakgrund som historielärare och journalist suverän på att göra fakta tillgängligt och intressant. Han har även arbetat med frågeprogram för SVT och skrivit över 10 000 frågor till bl a Vem vet mest?, På spåret och Vi i femman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sveriges historia : från stenyxa till smartphone
 2. +
 3. Mystiskt och spännande i Sverige : bland grottor, vrak, guld, ruiner, spöken och gömda skatter

De som köpt den här boken har ofta också köpt Mystiskt och spännande i Sverige : bland grotto... av Björn Höglund (inbunden).

Köp båda 2 för 368 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Sveriges historia : från stenyxa till smartphone. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Intressant historia för yngre

  Mina två yngsta barnbarn, 5 och 7 år, älskar historia. Jag lånade boken på bibblan och läste några sidor. Tog en bild av den, så att vi skulle kunna låna den igen. Men så letade jag efter den på flera bokklubbar och hittade den på Bokus. Jag skickade efter den och har nu gett den till pojkarna, som blev jätteglada. Nu kan de ta fram den och läsa mer. Ingen födelsedag utan bara "så där".

 2. Toppenbok
  Pia Teske, 24 januari 2022

  En underbar bok att ge till sitt historieintressade barnbarn(10år). Bra text , fina bilder och kul med kluringarna och quiz. Vill själva ha den boken.

 3. Lättfattlig Svensk Historia för barn
  Lisbeth Andreasson, 29 december 2020

  Barnbarnens julklapp,dom är 7 år,dom gillade verkligen boken.Dom frågade och läste,jättebra historiebok för barn,bra bilder,inte för mycket krånglig text.Svensk historia på lättfattligt sätt

 4. Fin faktabok skapad för barn

  Gustav 9 år:
  Vi har läst Sveriges historia från stenyxa till smartphone.
  Det är en fin bok med många bra bilder och texten är det lagom mycket av. Man får lära sig en massa saker från början fram till nu. Man får lära sig om olika uppfinningar, om olika maträtter mat åt och om olika saker som hänt olika år. Man kan också se vad Sverige har för världsarv och så finns det ett quiz i boken. Det är roligt. Jag gillar boken.

  Philip 7 år:
  Jag tyckte också boken är bra men jag v... Läs hela recensionen

 5. Riktigt bra upplägg som barn vill läsa!

  Här är en bok som överskådligt presenterar Sveriges historia i ett format för barn. Vi får bekanta oss med allt möjligt såsom vikingar, Bo Jonsson grip, Stormaktstiden, Gustav III, uppfinningar på 1800-talet osv ända fram till idag.
  Björn Höglund som skrivit boken är tidigare lärare men arbetar idag som författare och journalist. Han har t.ex skrivit material till Vem vet mest?, På spåret och Vi i femman.

  I boken känns det som att man försökt lyfta fram kvinnor i historian. T.e... Läs hela recensionen

Visa alla 5 recensioner