Rummet på vinden (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
187
Utgivningsdatum
2019-08-14
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Medarbetare
Gerhardsen, Hanna (form)
Dimensioner
205 x 150 x 20 mm
Vikt
315 g
SAB
Hcg
ISBN
9789174692891
Rummet på vinden (inbunden)

Rummet på vinden

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-08-14
139
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rummet på vinden Kan levereras innan julafton
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
"Mysryslig berättelse som är riktigt bra, om förnimmelser, övernaturlighet och mellanmänskliga relationer."

Marias bokhylla

 

"Spännande, fin och fängslande!"

Jennies boklista

 

Det var nog bäst att hålla tyst om det mystiska vindsrummet, brevet och kvinnan som stått i fönstret och vinkat åt henne. Att klockan inte hade rört sig en sekund under tiden hon varit borta ville hon inte ens tänka på. Det var alldeles för underligt.

Smygande kusligheter. En skola som varit mentalsjukhus. Mystis ka steg i den gamla läkarvillan. En doft av rosor som plötsligt dyker upp och snabbt försvinner. Människor som inte vill svara på frågor. Och en kvinna som vinkar från vindsfönstret ...

Elina har flyttat in i en gammal läkarvilla tillsam mans med sin pappa, hans flickvän och hennes son. Elina är rädd att hon håller på att bli to kig , precis som sin mamma, eftersom hon får förnimmelser om händelser innan de sker.

När hon med sin nya vän Ville gör ett skolarbete om mentalsjukhuset Solhem som tidigare fanns i skolans lokaler händer fler och fler mystiska saker. Hur hänger allt ihop? Vem bodde i rum met på vinden, som bara hon kan besöka. Vad vet Vaktis egentligen? Och vems fotsteg är det Elina hör om nätterna?

Ålder: 9-12 år.

EMMA ASKLING fångar mystik och vardag och skriver fram en vacker och spännande berättel se om vänskap och övernaturligheter och om att tro på sig själv och våga vara lite annorlunda.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Rummet på vinden
 2. +
 3. Dolda tecken

De som köpt den här boken har ofta också köpt Dolda tecken av Emma Askling (kartonnage).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Rummet på vinden. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Klart läsvärd!

  I boken får vi följa Elina som börjar uppleva underliga saker när hon flyttar in i den gamla läkarvillan. Hon har tidigare fått förnimmelser men nu är det något annat.
  I villan bodde förr de läkare som jobbade vid mentalsjukhuset Solhem. Solhem är stängt sen över 30 år och byggnaden används nu som skola, där Elina och hennes nya vän Ville går.
  Under historielektionen bestämmer sig vännerna för att skriva om Solhem.
  Vem är kvinnan som Elina skymtar? Hör hon hemma i rummet på vi... Läs hela recensionen

 2. Bra ungdomsbok
  Lollos bokhörna, 24 november 2019

  Elina har flyttat med sin pappa och hans flickvän till en gammal läkarvilla. Snart börjar det hända märkliga saker och Elina hör mystiska steg och andetag när hon ska sova. Samtidigt händer det läskiga saker på skolan, som tidigare varit mentalsjukhus. Elina ser en kvinna i ett vindsfönster och känner doften av rosor som plötsligt dyker upp. Hur hänger allt ihop?

  Jag gillade denna mysrysliga ungdomsbok! Den är lätt att fastna i, vilket jag ser som en stor fördel. Språket är bra och f... Läs hela recensionen

 3. Spännande bok vi bara ville läsa vidare

  Detta är en spännande och fängslande bok och vi fastnade i fällan att vi bara ville läsa "ett kapitel till". När det var dags för läsning fick vi lägga oss lite tidigare.

  Vi som läste är mamma, nio och sju år.
  Historien är fin och lite sorglig. En bok för den som gillar mysrysare.

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Emma Askling