Gå-boken : promenera för ett hälsosammare liv (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
213
Utgivningsdatum
2020-01-03
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
GÅ-BOGEN Gå, så går det nok
Dimensioner
208 x 163 x 20 mm
Vikt
528 g
SAB
Rag
ISBN
9789174692990

Gå-boken : promenera för ett hälsosammare liv

(9 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-01-03
199
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Gå-boken kan fungera väl som inspirationskälla... att också verkligen använda den för ett hälsosammare liv."

Bibliotekstjänst, Motzi Eklöf

"Det viktigaste vi kan göra för att undvika att drabbas av en depression i framtiden.

Det bromsar åldrandet, det påverkar vårt mående, det påverkar till och med våra gener.

Anders Hansen om nyttan med att ta raska promenader.

Bli inspirerad till att gå!

Att gå gör stor nytta för både kropp och själ. Och de allra flesta kan göra det, men många behöver en knuff i rätt riktning.

Att promenera är inte bara skönt och avslapp nande. Det kan hålla dig frisk och stark, minska stress och faktiskt förbättra ditt minne. Gå-boken är en forskningsbaserad guide med konkreta tips och exempel på hur korta raska promenader kan få dig att må bättre, både fysiskt och psykiskt.

Professor Bente Klarlund Pedersen har forskat inom mo tion och hälsa och ger här nycklar till att leva ett hälsosammare liv. Men i Gå-boken finns inte bara forskning och hälsore laterade argument utan även dikter, filosofiska funde ringar och existentiella tankar.

Innehåll: Vad sker fysiologiskt? Hur påverkas hjärnhormoner? Gå för att förebygga demens, depression, stress och ångest, diabetes, hjärtsjuk domar med mera Gå för minnet och kreativite ten Gå för att njuta Intervjuer Dikter och citat.

Boken är vackert formgiven med fina bilder i färg.

BENTE KLARLUND PEDERSEN är överläkare och professor och har riktat in sig på motion och hälsa. Boken har blivit en storsäljare i Danmark med över 20 000 sålda exemplar.

Bettan Bokprataren, om Gå-boken:

"Gå-boken har hängt med mig i min vardag under flera månader och jag älskar den. Den har fått mitt liv att se lite annorlunda ut efter att jag har läst och tagit till mig allt positivt den förmedlar. Jag har fått ett mer aktivt gå-liv, det blir helt klart effekten när man läser professor Bentes härliga bok... Jag har varit långtidssjukskriven pga av utmattning och min läkare ordinerade på mitt läkarintyg långa avstressandepromenader, vilket även Bente trycker på i boken... Dessutom drabbades jag av förhöjt blodtryck i samband med min utmattning och även där fann jag svaret i boken. "Det finns gott om evidens för att vanliga promenader sänker blodtrycket. Man får störst effekt om man ökar takten i sinasteg och går långa promenader" (sid 149). Sagt och gjort, jag har promenerat och jag har lindrat min ångest och blodtrycket har jag kommit till rätta med."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Gå-boken : promenera för ett hälsosammare liv
 2. +
 3. Immunförsvaret : din hälsas bästa vän

De som köpt den här boken har ofta också köpt Immunförsvaret : din hälsas bästa vän av Bente Klarlund Pedersen (inbunden).

Köp båda 2 för 428 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Gå-boken : promenera för ett hälsosammare liv. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bok, som alla skulle ha i sina ägor!
  Sofi Kappel, 3 augusti 2020

  Lättillgänglig och inspirerande!
  En påminnelse om hur lite vi behöver göra för att få en god hälsa.
  En bok för alla åldrar. Läs och gå ut och gå!

 2. En trevlig bok!
  Kaffeläsaren, 29 mars 2020

  Bente Klarlund Pedersen är överläkare och professor i integrativ medicin, med Gå-boken slår hon ett ett slag för vanliga promenader. Bente berättar vad som händer i hjärnan när vi går och vad det gör för våra kroppar om vi tar dagliga promenader. Det visar sig att promenader har enormt stor effekt mot diverse olika sjukdomar. Depressioner, cancer, diabetes, blodtrycket, KOL, demens, jag listan kan göras hur lång som helst. Bente delar med sig av sin enorma kunskap i ämnet och både ny forsknin... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bente Klarlund Pedersen