Mozart : hans liv och tid (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2020-04-24
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Översättare
Olov Hyllienmark
Originaltitel
WAM
Dimensioner
178 x 110 x 21 mm
Vikt
170 g
SAB
Ijz Mozart, Wolfgang Amadeus
ISBN
9789174693300

Mozart : hans liv och tid

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2020-04-24
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Ett mästerverk" Tidningen Kulturen, Belinda Graham

"Strålande läsning" Tidskriften Opera

"Förbaskat intressant... Aldrig förr har jag sett hans omgivning så klart belyst som i denna fina biografi." SVT:s musikrecensent Camilla Lundberg, ur bokens förord.

Man behöver inte lyssna på Mozarts musik eller ens tycka om den för att fascineras av berättelsen om hans liv. Få historiska personer låter oss komma så nära som just denne Wolfgang, född i Salzburg 1756. Eftersom han började som ett exceptionellt underbarn och tidigt togs ut på vidsträckta uppvisningsturnéer, finns en omfattande korrespondens som har bevarats. I denna livfulla biografi får vi komma nära människan Mozart i hans samtid - hans familj, vänner, kolleger, rivaler, uppdragsgivare... Uppleva vedermödorna och spänningen i de oändliga turnéerna kors och tvärs över Europa. Resa i skumpiga diligenser. Känna pappas auktoritet inpå bara huden; Leopold Mozart är sin sons uppfostrare och manager dygnet runt, året om. Här får vi följa den komplicerade frigörelsen, försöken att stå på egna ben och försörja en egen familj. Leva med i tillvaron som multimusiker i världsmetropolen Wien. Sitta på första parkett och se på när Mozarts alla mästerverk växer fram.

"Det viktigaste skälet till att läsa Piero Melogranis biografi är helt enkelt att den är så förbaskat intressant. Tro mig, jag har som synes plöjt en hel del böcker i ämnet. Ska jag välja en enda blir det Melogranis Mozart." SVT:s musikrecensent Camilla Lundberg, ur bokens förord.

Piero Melograni, italiensk historiker, har skrivit ett flertal böcker.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Mozart : hans liv och tid
 2. +
 3. Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvåldet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Spaningsledaren i Rinkeby : Min kamp mot gängvå... av Mats Lindström, Fredrik Sjöshult (inbunden).

Köp båda 2 för 288 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Mozart : hans liv och tid. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. En bra översikt
  Mats Hultman, 20 september 2023

  Denna biografi ger en bra översikt över Mozarts liv och musikaliska utveckling. Den ger i stort sett ett trovärdigt intryck och diskuterar till exempel olika tidigare biografers verk och tolkningar av skeenden i Mozarts liv. Ibland tillåter sig författaren dock personliga värderingar av musikstycken och en favorisering av sitt hemland Italien, vilket känns lite onödigt. Det relativt korta formatet gör också att större historiska sammanhang blir lite styvmoderligt behandlade, men på det stora ... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Piero Melograni

 • Wolfgang Amadeus Mozart

  Piero Melograni

  Piero Melograni here offers a wholly readable account of Mozart's remarkable life and times. This masterly biography proceeds from the young Mozart's earliest years as a wunderkind - the child prodigy who traveled with his family to perform concer...