Böcker som förändrade världen : 50 viktigaste böckerna genom tiderna (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
311
Utgivningsdatum
2021-09-16
Upplaga
2
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Översättare
Ulrika Junker Miranda
Originaltitel
Books that changed the world
Dimensioner
235 x 175 x 24 mm
Vikt
770 g
SAB
G
ISBN
9789174694147

Böcker som förändrade världen : 50 viktigaste böckerna genom tiderna

Inbunden,  Svenska, 2021-09-16
229
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Visst kan böcker förändra världen! Här presenteras kanske de 50 viktigaste böckerna som har skrivits. Tankar kring böckerna presenteras, man tar upp reflektioner kring mottagandet när de kom och såklart, på vilket sätt de har förändrat världen.

Lär känna 50 böcker som har betytt mycket för mänskligheten. Såväl romaner som verk inom filosofi, ekonomi, religion och naturvetenskap finns med bland de böcker som format vår värld. En synnerligen intressant läsning och även ett enkelt sätt att ta del av böcker som du kanske inte läst, men är nyfiken på.

Bli inspirerad att diskutera böcker och läsa mer! Bildmaterialet är slösande rikt och omfattar hundratals bilder i färg och svart/vitt av bland annat svenska utgåvor av respektive bok. Här ges en grundlig beskrivning av varje bok, en presentation av författaren och ett kort utdrag från något kapitel.

Ett urval av böckerna: Kommunistiska manifestet av Karl Marx, Moby Dick av Herman Melville, Onkel Toms stuga av Harriet Beecher Stowe, En studie i rött av Arthur Conan Doyle, Drömtydning av Sigmund Freud, Odysseus av James Joyce och Det andra könet av Simone de Beauvoir.

ANDREW TAYLOR har arbetat som journalist för både TV och tidningar, bland annat på BBC och Sunday Times, men också som nyhetsreporter i Dubai.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Böcker som förändrade världen : 50 viktigaste böckerna genom tiderna
  2. +
  3. Krigets sorgebarn : om 1920-talets europeiska idéromaner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Krigets sorgebarn : om 1920-talets europeiska i... av Åke Lundqvist (inbunden).

Köp båda 2 för 488 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Andrew Taylor