Ritualen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
326
Utgivningsdatum
2021-09-09
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
211 x 151 x 25 mm
Vikt
594 g
SAB
uHc
ISBN
9789174694222
Ritualen (inbunden)

Ritualen

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2021-09-09
149
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
"Välskriven och spännande... Kuslig och dramatisk. Betyg 4 av 5"

BTJ, Nils Ahnland

 

"Ritualen" är en riktigt spännande ungdomsroman. Den involverar allt som hör ungdomen till - kompisrelationer, skolarbete såväl som komplicerade familjesituationer, samtidigt som det övernaturliga vävs in på ett bra sätt. Jag gillade Hilde och hennes speciella gåvor... Boken var välskriven och historien kändes realistisk och väl bearbetad... Vi får också till oss lite historia om Stockholm, vilket gjorde det lilla extra till historien. Boken får /5."

Nina Hansson

 

Hilde börjar nian och ser fram emot kursen i dokumentärfotografering. Men när Hilde och hennes kurskamrat utforskar stadens "mellanrum" möter de mörka historier om epidemier, fattigdom och död.

En kall nyårsnatt för sexton år sedan hittades en pojke mördad och stympad under en bro vid Skanstull i Stockholm. Vem var han? När Hilde upptäcker fler dödsoffer, både i nutid och i det förflutna, anar hon ett fasansfullt mönster som spänner långt över tid och rum. Hilde tvingas använda sina speciella förmågor och söka nya allianser. Vad är en människa redo att offra för att få leva?

Boken berör flera teman: det övernaturliga, jakten på evigt liv, sanning och lögn, kamratskap och svek. Dessutom väver Ann-Sofi Forsmark in en hel del historia. Ritualen är en övernaturlig spänningsroman för unga. Tredje fristående delen i sviten om Hilde Stridh och hennes förmågor.

ANN-SOFI FORSMARK har tidigare gett ut Sakramentet och Förbannelsen i serien om Hilde Stridh. Till vardags jobbar hon på Stadsarkivet i Stockholm.

 

"Ann-Sofi Forsmark växlar med lätthet mellan spänning, övernaturligheter och vardagliga bekymmer som tillhör tonårstiden, och det resulterar i en mångfasetterad berättelse som griper tag i läsaren från början och inte släpper taget förrän i slutet... Serien om Hilde Stridh är given för alla tonåringar som tycker om berättelser med inslag av övernaturligheter, där unika perspektiv belyses och det aldrig uppstår en tråkig stund. Tack vare lite flersidor än i den typiskaungdomsboken ges också fler karaktärer möjligheter att utvecklas, vilket skapar djup och väcker många tankar och känslor."

tusensidor, Alexandra Andersson

 
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Ritualen
  2. +
  3. Sakramentet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sakramentet av Ann-Sofi Forsmark (inbunden).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Ritualen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Spännande bladvändare
    Karin W, 5 december 2021

    En riktig bladvändare som ger läsaren så mycket mer än en välskriven och spännande historia, den ger också insyn i intressanta historiska händelser och mer nutida samhällsfenomen. Mycket läsvärd, såväl för ungdomar som för vuxna!

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Ann-Sofi Forsmark