Svenska kvinnliga pionjärer (ljudbok)
Fler böcker inom
Format
Ljudbok
Filformat
Ljudbok, MP3 (5-minutersspår) (61.1 MB)
Språk
Svenska
Inläsare
Frans Liljenroth
Utgivningsdatum
2021-06-03
Förlag
Ordalaget Bokförlag
ISBN
9789174694543
Svenska kvinnliga pionjärer (ljudbok)

Svenska kvinnliga pionjärer Ljudbok

Ljudbok (MP3), Svenska, 2021-06-03

Styckköp

99

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
"Jag tyckte jättemycket om den ... Gyllenberg skriver medryckande, hon är så att säga i steget hela tiden, entusiastisk. Jag blev uppiggad av att läsa det här!" Ebba Witt-Brattström

"Under läsningen kunde jag känna hur jag svällde av stolthet när jag läste om dessa mina anmödrar... Detta är en bok som ska avnjutas i små utvalda portioner, ungefär som ett afternoontea med läckra tillbehör." Amelia Adamo, DN

"I Svenska kvinnliga pionjärer får de sin första ordentliga presentation för en nutida läsare... Välskrivet och givande för historieintresserade." BTJ

2021 är det 100-årsjubileum för när kvinnor fick rösta för första gången i Sverige!

Kvinnor har ofta hamnat i skymundan i historien. Men det finns många som har satt spår och är värda att lyftas fram, kvinnor som har vågat gå egna vägar och visat vägen för efterföljande.

Eva-Karin Gyllenberg, välkänd profil på Dagens Nyheter, har gjort ett urval som på olika sätt varit pionjärer. Kvinnor från hela Sverige finns representerade: företaga-re, idrottare, läkare, uppfinnare, väl-görare, konstnärer ... Ta del av kvinnornas liv och kamp, få en inblick i tiden som de levde i och en förståelse för vad de gjorde. Både välkän-da och mindre kända kvinnor finns med i urvalet.

I ljudboken Svenska kvinnliga pionjärer presenteras femton kvinnor från boken Svenska kvinnliga pionjärer: från Agnes till Wilhelmina.

Ett urval: Anna Lindhagen (politiker, kvinnosaksaktivist), Sally Bauer (kanalsimmerska) Beda Hallberg (grundare av Majblomman), Wilhelmina Skogh (hotelldrottning). Amalia Eriksson (tog fram polkagrisreceptet), Charlotte Berlin (affärskvinna)

EVA-KARIN GYLLENBERG är journalist på Dagens Nyheter sedan 1980 och har varit verksam inom flera områden, främst inom Stockholm, kultur och idrott.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Eva-Karin Gyllenberg