Sveriges historia : från forntid till nutid (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
447
Utgivningsdatum
2023-03-15
Upplaga
2
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
260 x 177 x 34 mm
Vikt
1077 g
SAB
Kc
ISBN
9789174695397

Sveriges historia : från forntid till nutid

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2023-03-15
237
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  169
 • Skickas inom 2-3 vardagar
  254
Visa alla 2 format & utgåvor
"Utmärkt för den som snabbt vill orientera sig. Alla fina illustrationer och kartor bidrar till att väcka intresse och förståelse för vårt förflutna." Clio

"Boken är rikt och vackert illustrerad... som helhet är boken läsvärd" Bibliotekstjänst, Tord Rönnholm

Följ med till vikingatåg, medeltida fejder, stormaktstid och 1900-talets folkhem. Här är hela Sveriges historia, flödande rikt illustrerad med bilder och kartor i färg. Bokens författare Peter Olausson, som tidigare skrivit flera böcker om historia, tar avstamp i stenåldern och berättar medryckande och initierat om kungar och krigståg, om epidemier och bränder, om folkskola och folkrörelser. I elva kapitel, ett för varje sekel, får vi läsa välskrivna och underhållande texter om allt det som skapat dagens moderna Sverige. I separata avsnitt fördjupas vissa skeenden. Lär dig mer om sjukdomarnas historia, om stadsbränder och bilism, om handelns utveckling och om hur vi levde förr. Författaren slår hål på en del historiska myter och har några kontrafaktiska resonemang (om vad som hade hänt om inte en viss händelse inträffat). Varje kapitel avslutas med en detaljerad kronologi över årtal. Sist i boken ett fylligt register. Boken är granskad av Sven Lilja, professor emeritus i historia vid Stockholms universitet.

Peter Olausson har skrivit flera böcker, bl a Faktoider, Mera Faktoider, Tredje rikets myter och Vägen till första världskriget. Han har varit ordförande för Föreningen Vetenskap och Folkbildning.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sveriges historia : från forntid till nutid
 2. +
 3. Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryssland lurade väst

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sundsvallsoligarken : en berättelse om hur Ryss... av Knut Kainz Rognerud (pocket).

Köp båda 2 för 316 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Peter Olausson