Loulou : kändisbarn, deckarpionjär, äventyrare (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
275
Utgivningsdatum
2023-09-11
Upplaga
1
Förlag
Ordalaget Bokförlag
Dimensioner
21 x 213 x 145 mm
Vikt
555 g
SAB
Gcz Forsell, Loulou
ISBN
9789174695717

Loulou : kändisbarn, deckarpionjär, äventyrare

(4 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2023-09-11
207
  • Skickas från oss imorgon
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"Det är en gåta varför ingen tidigare försökt sig på att skriva om Loulou Forsell, denna orädda, färgstarka, begåvade och gränslösa kvinna som tog för sig av livet på ett sätt som den generationens kvinnor sällan gjorde. Ett kändisbarn född 1922, fick som barn armen avsliten av en björn på Skansen, svägerska till Zarah Leander, tvåbarnsmamma, våghalsig journalist, deckarförfattare, femme fatale, narkoman, död vid 31 års ålder. Oavbrutet fascinerande läsning med glamour, äventyr och mycket tragik."

Expressen

"Välskriven... Loulou är en intressant biografi om ett fascinerande människoöde som säkert attraherar många läsare. Den är illustrerad med bild och tidningsklipp från hennes liv"

BTJ, Pia Holmström

Loulou Forsell var den store operasångaren John Forsells yngsta dotter. Hon var ett bortskämt sladdbarn i en välbeställd familj som kom att leva sitt korta liv i stor utsträckning i rampljuset. Loulou skrev romaner, filmmanus och veckotidningsartiklar. Hon var själv omskriven redan som barn, framför allt då hon som fyraåring fick handen avbiten av en björn på Skansen. Dramatiken var ständigt närvarande i hennes liv. Som vuxen flög hon med en pilot i ett litet flygplan till Afrika.

Hon blev pionjär som kvinnlig deckarförfattare och vinnare av Stora skandinaviska romanpriset. Men ständigt nedskriven i media. Hon blev tidigt beroende av smärtstillande narkotika. En vistelse på Beckomberga slutade med en dramatisk fritagning med flykt till Norge. Männen älskade henne. Hon hade allt, utseende och en utstrålning som knockade omgivningen. Men hon klarade inte av att stanna i en vardag, utan drogs ohjälpligt in i skandaler.

Först är det all dramatik kring henne som fängslar. Olyckorna. Händelserna. Skandalerna. Författaren vill komma under ytan och förstå varför Loulous 31-åriga liv blev som det blev.

TINA WESTERLUND är journalist och författare. Under flera år har hon samlat material kring Loulou i arkiv och böcker, men även varit i kontakt med flera som kände Loulou.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Loulou : kändisbarn, deckarpionjär, äventyrare
  2. +
  3. Rädda dig själv

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rädda dig själv av Fadumo Hasan, Hanna Welin (inbunden).

Köp båda 2 för 256 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Loulou : kändisbarn, deckarpionjär, äventyrare. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Rafflande!
    USA-bo, 25 januari 2024

    Välskriven, välunderbyggd och synnerligen intressant biografi över ett spännande människoöde. Ett par kapitel slukar man! T.ex. det där Loulou rymmer från mentalsjukhuset. Inblickar i operavärlden också.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Tina Westerlund