Kassakultur i förändring (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
267
Utgivningsdatum
2013-11-11
Förlag
Media-Tryck
ISBN
9789174737349
Kassakultur i förändring (inbunden)

Kassakultur i förändring

Inbunden,  Svenska, 2013-11-11
359

10% rabatt på allt med kod LUCIA23 i kassan

Gäller t.o.m. 13 december. Villkor

  • Skickas från oss inom 5-8 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Kassakultur i förändring Kan tyvärr inte levereras innan julafton.
År 2005 gjordes de då fristående länsförsäkringskassorna om till en samlad statlig myndighet. Därefter följde några år med genomgripande föränd-ringar av organisationen, där bland annat de lokalkontor som tidigare fanns i majoriteten av de svenska kommunerna lades ned. I den här boken stu-deras Försäkringskassans omvandling från fristående myndigheter rotade i en småskalig folkrörelsetradition till dagens statliga myndighet. Studien klargör varför delar av personalen upplevde de reformer som följde efter förstatligandet som ett hot - men också varför reformerna för andra kunde uppfattas som en räddning. Studien tar sin utgångspunkt i det svårfångade begreppet organisationskul-tur. Kulturen påverkar hur de anställda beter sig gentemot varandra inom organisationen, men också hur de beter sig gentemot omgivningen. Det faktum att kulturen griper in och påverkar alla aspekter av organisationens verksamhet gör att begreppet blir särskilt intressant och betydelsefullt. Ge-nom ett flertal intervjuer med anställda och en analys av Försäkringskassans egna tidningar från 1960-talet och framåt visar studien att den omorganisa-tion som genomfördes gick stick i stäv mot den rådande kulturen - samtidigt som den rådande kulturen gjorde omorganisationen möjlig.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Kassakultur i förändring
  2. +
  3. Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför nästa

De som köpt den här boken har ofta också köpt Tankar efter en pandemi : och lärdomarna inför ... av Anders Tegnell, Fanny Härgestam (inbunden).

Köp båda 2 för 578 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Stina Melander

  • Perspektiv på offentlig förvaltning : teori i praktiken

    Linda Alamaa, Stina Melander, Ylva Stubbergaard, Niklas Altermark, Andreas Bergh

    Resultatet av politiska beslut påverkas i stor utsträckning av vad som sker i den offentliga förvaltningen. Att studera hur förvaltningen styrs och hur den fungerar är därför helt centralt inom samhällsvetenskaperna. För att analysera den offentli...