Sälla jaktmarker och andra noveller : - samt utdrag ur Fugatorium (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Svenska klassiker utgivna av Svenska Akademien
Antal sidor
288
Utgivningsdatum
1999-01-01
Upplaga
1
Förlag
Norstedts
Medarbetare
Wästberg, Per (red.)
Dimensioner
215 x 145 x 30 mm
Vikt
580 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789174860153

Sälla jaktmarker och andra noveller : - samt utdrag ur Fugatorium

samt utdrag ur Fugatorium - opublicerade anteckningar

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 1999-01-01
165
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Lars Göransson (19191994) var en av våra märkligaste novellister och en av de minst kända. Under tio års tid gav han ut tre volymer, tystnade och försvann bokstavligen ur sikte.
Göranssons miljö är Djurgården, Stockholms skärgård, Gotland. Han är en filosofisk resonör, makaber sagoförtäljare, sinnlig naturskildrare i ett gränsland mellan tonårsuppror och resignerad mognad. Hans personer seglar från vardagsrutinen ut i det okända och själsligt riskfyllda.
Denna volym innehåller novellsamlingen Sälla jaktmarker (1949), ett par berättelser ur Evrydike (1954), en självbiografisk novell och ett urval ur Fugatorium, en hittills opublicerad samling tankar och episoder. I den utförliga introduktionen till boken analyseras Göranssons förbisedda diktning och kartläggs bakgrunden till hans gåtfulla isoloering.
Introduktion, kommentarer och ordförklaringar av akademiledamoten Per Wästberg.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sälla jaktmarker och andra noveller : - samt utdrag ur Fugatorium
 2. +
 3. Stensborg

De som köpt den här boken har ofta också köpt Stensborg av Sven Lidman (inbunden).

Köp båda 2 för 324 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Sälla jaktmarker och andra noveller : - samt utdrag ur Fugatorium. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Förstår ej det fina i kråksången
  EFH, 12 januari 2020

  Köpte denna bok efter att ha läst Per Wästbergs uppskattande understreckare om Lars Göransson. Jag klarade av läsa knappt halva boken. Ingen intressant handling i novellerna och dessutom tråkigt skriven.

 2. Klart läsvärd!
  ¿August Strindberg¿, 6 januari 2020

  En fin samling kortare essäer, mestadels om händelser på Djurgården, Stockholm. Väcker många minnen från min uppväxt samt de miljöer och människor som kunde ses i Stockholm på den tiden.

Visa alla 2 recensioner

Övrig information

Lars Göransson (19191994) var en av våra märkligaste novellister och en av de minst kända. Under tio års tid gav han ut tre volymer, tystnade och försvann bokstavligen ur sikte. Göranssons miljö är Djurgården, Stockholms skärgård, Gotland. Han är en filosofisk resonör, makaber sagoförtäljare, sinnlig naturskildrare i ett gränsland mellan tonårsuppror och resignerad mognad. Hans personer seglar från vardagsrutinen ut i det okända och själsligt riskfyllda. Denna volym innehåller novellsamlingen Sälla jaktmarker (1949), ett par berättelser ur Evrydike (1954), en självbiografisk novell och ett urval ur Fugatorium, en hittills opublicerad samling tankar och episoder. I den utförliga introduktionen till boken analyseras Göranssons förbisedda diktning och kartläggs bakgrunden till hans gåtfulla isoloering. I serien Svenska Klassiker utgivna av Svenska Akademien. Introduktion, kommentarer och ordförklaringar av akademiledamoten Per Wästberg.