Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
204
Utgivningsdatum
2012-09-13
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Niklas Darke
Originaltitel
Inside Apple: How America's Most Admired - and Secretive - C
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
215 x 155 x 25 mm
Vikt
400 g
SAB
Qz Apple Computer
ISBN
9789174990874
Apple från insidan : hur världens största, mest beundrade och hemligaste företag egentligen fungerar (inbunden)

Apple från insidan : hur världens största, mest beundrade och hemligaste företag egentligen fungerar

(6 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden,  Svenska, 2012-09-13
139
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Apple från insidan avslöjar de hemliga system, riktlinjer och ledarskapsstrategier som gjorde det möjligt för Steve Jobs och hans företag att åstadkomma succé efter succé och skapa sig en sådan enorm, kultliknande skara fans världen över.

Om Apple är Silicon Valleys svar på Willy Wonkas chokladfabrik, så erbjuder Adam Lashinsky en guldglänsande inträdesbiljett till företaget. I denna ABC-bok i ledarskap och innovation inviger författaren oss i koncept som »DRI« (Apples policy att dela ut varje uppgift till en »Directly Responsible Individual«) och »Topp 100« (en årlig ritual där 100 chefer på uppgång valdes ut på ett ordensliknande sätt till en hemlig retreat med Steve Jobs).

Boken bygger på ett stort antal intervjuer och presenterar en unik inblick i ett företag med en djupt förankrad vision om enkelhet och fokus, men samtidigt med ett stenhårt arbetsklimat. Vi får veta hur Apple nyskapar, arbetar med sina underleverantörer och hanterar övergången till post-Jobs-eran. Till skenet är det en djupdykning i ett enda unikt företag, men lärdomarna om Steve Jobs, om ledarskap, produktutveckling och marknadsföring är universella.

Detta gör Apple från insidan till en oumbärlig bok för alla som skulle vilja få in lite av den där speciella Apple-magin i sitt företag, sin karriär eller sitt kreativa projekt.

ADAM LASHINSKY är en av chefredaktörerna på affärstidningen Fortune och kan ämnet Apple utan och innan. I en förstasidesartikel för tidningen, »Geniet bakom Steve«, förutspådde han att Tim Cook, då helt okänd, så småningom skulle efterträda Steve Jobs som VD. Adam Lashinsky bor i San Fransisco tillsammans med sin fru och dotter.

»Om du är ett riktigt Apple-fan rekommenderar jag att du väljer ut en helg åt att läsa den här boken, för så fort du börjar kommer du inte att kunna lägga den ifrån dig.« BUSINESS INSIDER

»Fängslande, underhållande... innehåller inte en enda tråkig mening.« WIRED

»Adam Lashinskys bok handlar om Apples maniska tonvikt på sekretess, dess ledarskapsstrategier och de övriga delarna av den planritning som gör företaget så framgångsrikt.« NEW YORK TIMES

»Adam Lashinsky, en av USA:s bästa och ihärdigaste teknikjournalister, har skapat en fängslande inblick i ett Apple på väg in i post-Jobs-eran. Den är full av färgstarkt rapporterande och smarta analyser som ger lärdomar inte bara om Apple utan om kreativt ledarskap i största allmänhet.« WALTER ISAACSON, författare till Steve Jobs - en biografi

»Adam Lashinsky håller läsaren engagerad med fluga-på-väggen-detaljer som ger berättelsen en nästan filmisk kvalitet.« TIME OUT
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Apple från insidan : hur världens största, mest beundrade och hemligaste företag egentligen fungerar
  2. +
  3. Google från insidan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Google från insidan av Eric Schmidt, Jonathan Rosenberg (pocket).

Köp båda 2 för 218 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Apple från insidan : hur världens största, mest beundrade och hemligaste företag egentligen fungerar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. En intressant berättelse om ett företag som inte är...
    Håkan, 12 november 2013

    En intressant berättelse om ett företag som inte är som alla andra. Boken ger en inblick i en av de mer hemlighetsfulla företagen i världen, och en bra bild av varför det har blivit som det är idag.

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Adam Lashinsky