Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Modernista klassiker (del 14)
Antal sidor
148
Utgivningsdatum
2014-03-05
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Lorenz von Numers, Daniela Floman
Originaltitel
Les Fruits d'or
Medarbetare
Sundh, Lars (form) / Jonsson, Lene (form)
Dimensioner
177 x 110 x 7 mm
Vikt
86 g
SAB
Hce
ISBN
9789174990959

De gyllene frukterna

(3 röster)  |   Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2014-03-05
120
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
»En roman som lever och andas litteratur.« HELSINGBORGS DAGBLAD

Nathalie Sarraute [1900-1999] räknas till den franska nya romanens förgrundsfigurer, men liknar egentligen inte någon annan författare från samma tid. Hon eftersträvade, med sina egna ord, en litterär text »lika anonym som blod«, för att kunna skriva fram »det osagda«. För De gyllene frukterna tilldelades hon det prestigefyllda Prix international de littérature 1963.
Lorenz von Numers översättning från sextiotalet har här reviderats av Nova Gullberg Zetterstrand och Henrik Petersen. Med ett förord av författaren och kritikern Laura Lindstedt.

»Nathalie Sarrautes De gyllene frukterna är en roman som lever och andas litteratur. Den gör läsandet och talandet om böcker lite svårare. Det sistnämnda menat som beröm.« MATS KOLMISOPPI, HELSINGBORGS DAGBLAD

»Hos Sarraute blir envar ett universum och varje livsögon blick en atom på väg att sprängas av förnimmelser och tankar.« STEFAN JONSSON, DAGENS NYHETER

»De gyllene frukterna är en enda lång utforskning av språkets möjligheter och av dess förstörande krafter.« MATS GELLERFELT, SVENSKA DAGBLADET
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av De gyllene frukterna. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Udda bok
  Carina Nyström, 14 september 2016

  Jag ramlade över "De gyllene frukterna" när jag satt o letade efter intressanta böcker. Jag läste nått stycke ur den o bestämde mig för att köpa den.

  Är jag mer i mitt "intelligenta" tillstånd, gillar jag den,...den är klurig.
  Dialoger som inte ger några direkta ledtrådar till vem som pratar. Ibland pratar de med varandra, ibland är det deras tankar man får ta del av,....o det är också lika klurigt att veta när det ena eller andra sker.
  Handlingen, ja vad säger man om den...... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Nathalie Sarraute