Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Antal sidor
188
Utgivningsdatum
2013-06-11
Upplaga
1
Förlag
Modernista
Översättare
Caj Lundgren
Originaltitel
A Clockwork Orange
Medarbetare
Sundh, Lars (form)
Dimensioner
178 x 110 x 11 mm
Vikt
110 g
SAB
Hce
ISBN
9789174991314

A clockwork orange

(13 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket,  Svenska, 2013-06-11
79
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 8 format & utgåvor
»Det här är en bok som varje generation bör upptäcka.« | Time Out

»En strålande roman.« | The New York Times

Det gör ont att ha en kropp - i alla fall om du råkar röra dig på fel gata, på fel sätt, i Anthony Burgess stålhättehårda A Clockwork Orange, romanen som en gång myntade termen »ultravåld«.
Burgess tar oss med på en resa in i en mardrömslik framtid där våldsbesatta gäng styr över den nattliga staden. Han skrev boken efter att hans fru rånats och misshandlats av desertörer från den amerikanska armén i ett mörklagt London under kriget. Vreden över händelsen fick Burgess att reflektera över den mänskliga friheten: Hur fri kan människan tillåta sig att vara när hon också känner sina onda krafter? Och å andra sidan, vad är priset för en inskränkning av friheten?
A Clockwork Orange blev en omedelbar klassiker när den gavs ut 1962 och kom att leva ett andra liv med Stanley Kubricks filmatisering 1971. Denna jubileumsutgåva presenterar för första gången boken i sin helhet på svenska, med det ursprungliga slutkapitlet från den brittiska originalversionen.
I översättning av Caj Lundgren.

ANTHONY BURGESS [1917-1993], är en engelsk författare och kritiker, född i Manchester. Burgess skrev en lång rad romaner, såväl som studier av författare som William Shakespeare och James Joyce. The Times har rankat Burgess som en av de främsta brittiska författarna under efterkrigstiden.

»A Clockwork Orange handlar inte bara om människans våldsamma natur och hennes kapacitet att välja mellan gott och ont. Den handlar också om språkets spänningselement och berusande effekter.« | The Daily Telegraph

»Jag vet ingen författare som gjort så mycket med språket som Mr Burgess har gjort här. Det är dessutom en väldigt rolig bok, vilket ofta glöms bort.« | William S. Burroughs
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. A clockwork orange
  2. +
  3. Främlingen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Främlingen av Albert Camus (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av A clockwork orange. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Framtiden har anlänt , vågar du träda in?
    Arne Nilsson, 13 april 2018

    Jag köpte denna bok som en present när min vapenbroder Harrys flickas pojk firade jämnt. Gissa om den gjorde succé! Som en pensionerad arbetare känns det kanon att finna fin litteratur till resonliga priser. Jag kan rekommendera denna till den som har det gott ställt, till den som har det knapert och alla där i mellan. Då jag själv endast är en enkel arbetarman så är tung litteratur av denna sort svår att kämpa sig igenom. Men jag har fått det berättat för mig att detta är en dystopisk framti... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Anthony Burgess