Greven av Monte Cristo (e-bok)
Fler böcker inom
Format
E-bok
Filformat
EPUB med vattenmärke (3.1 MB)
Om vattenmärkning
Språk
Svenska
Antal sidor
716
Utgivningsdatum
2023-09-12
Förlag
Modernista
Översättare
Jakob Gunnarsson
ISBN
9789174991482

Greven av Monte Cristo E-bok

E-bok,  Svenska, 2023-09-12

Styckköp

109

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nittonåriga Edmond Dantès anklagas på falska grunder för landsförräderi och skickas - utan rättegång - till det ensligt belägna fängelset på ön Château d'If utanför Marseille. Genom en tunnel mellan cellerna möter han den italienska fången Abbé Faria, präst och akademiker, som berättar om en skatt gömd på ön Monte Cristo.
När Faria dör smugglar Dantès hans kropp till sin egen cell och tar i sin tur Farias plats i liksäcken, och lyckas rymma när säcken slängs i havet. Han ska hämnas på de män vars avundsjuka satte honom i fängelse, och han ska hitta skatten på Monte Cristo.
Alexandre Dumas klassiska äventyrsroman Greven av Monte Cristo presenteras här i en efterlängtad nyutgåva, i översättning av Jakob Gunnarsson.

ALEXANDRE DUMAS den äldre [1802-1870] var en exceptionellt produktiv fransk författare, som under sin livstid publicerade ett stort antal romaner i olika genrer, såväl som pjäser och reseskildringar. Men av Dumas verk är det hans äventyrsromaner som blivit omistliga klassiker, allra främst Greven av Monte Cristo och De tre musketörerna.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Alexandre Dumas